Heerlen Broedplaats rijker in het Cultuurhuis

28 feb. 2018 13:31

HEERLEN CULTURELE BROEDPLAATS RIJKER

Broedplaats Cultuurhuis Heerlen | Ruim baan voor aanstormend talent

Regisseur Gilles Groot presenteert zich op 10 maart

Artikel Dagblad De Limburger over broedplaats en met interview Gilles.

Vanaf 2018 is Heerlen een culturele broedplaats rijker.In het Cultuurhuis krijgt jong podiumtalent verbonden aan VIA ZUID ruim baan voor onderzoek en experiment om gedurende twee weken, in residentie te werken aan eigen werk of voorstellingen. VIA ZUID maakt in samenwerking met het Cultuurhuis plaats voor drie broedplaats-residenties per seizoen, voor drie nieuwe makers of gezelschappen.

Het publiek krijgt na afloop van de residentieperiode als allereerste een work in progress presentatie voorgeschoteld en maakt persoonlijke kennis met het beloftevolle talent.

Aan regisseur Gilles Groot de eer om het spits af te bijten, aan de slag te gaan en om op 10 maart as. de deuren open te zetten voor het publiek.

De Broedplaats is onderdeel van de activiteiten van Limburgs talentmakerlaar VIA ZUID in Heerlen en biedt jong talent uit de podiumkunsten de kans om zich verder te ontwikkelen, zich te verbinden aan de stad en om geeft het publiek de kans om vanaf het prille begin kennis te maken met het talent van de toekomst.

Gilles Groot

#

Studeerde vorig jaar af aan de regie opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Gilles toont een work-in-progress presentatie van zijn nieuwe voorstelling Narziss & Goldmund (werktitel).

De talentvolle Nina Willems uit Heerlen is cultureel intendant van VIA ZUID en als coach en coördinator betrokken bij de Broedplaats-residenties.

Nina: ‘In zijn voorstellingen onderzoekt en vertelt Gilles heel persoonlijke verhalen: over liefde en relaties tussen ouders en kinderen, tussen geliefden. Dat zijn thema’s die ons allemaal aangaan en Gilles laat ons dat op een heel mooie manier zien. Gilles presenteert zijn eerste onderzoek voor zijn nieuwe voorstelling “Narziss & Golmund” geïnspireerd op Herman Hesse’s werk. Over de confrontatie tussen de intellectuele asceet Narziss en de artistieke gevoelsmens Goldmund. Over het conflict tussen geest en lichaam, ascese en zinnelijkheid, logos en eros. Met spel van acteurs Bart Bijnens en Stijn Vervoort. Na afloop ga ik met Gilles en het publiek in gesprek over hoe hij werkt en wat hem inspireert.

Altijd al een kijkje in de keuken willen nemen van een theatermaker en hen het hemd van het lijf willen vragen? Wees dan van harte welkom! Ik kijk er alvast enorm naar uit! “

Kom kijken en luisteren, kom kennismaken met Gilles Groot.

Zaterdag 10 maart| 20.30 uur | Toegang GRATIS maar een persoonlijke bijdrage: Pay what you want,na afloop is gewenst. De opbrengst is voor Gilles.