Makersdagen tijdens de Week van de Werkplaats te Genk, Belgie

23 sep. 2016 12:48

Schrijflabo's & Makersdag

C-mine cultuurcentrum/Werkplaats te Genk en Cultuurmakelaar VIA ZUID organiseren voor het eerst samen SCHRIJFLABO's en een MAKERSDAG in Genk.

SCHRIJFLABO

20 & 21 september

Twee dagen lang kunnen beginnende (theater)-auteurs of mensen met schrijfambities voor theater aan het werk in C-mine. Zij krijgen coaches die hen individueel of in groep van feedback voorzien, een traject uitstippelen voor een ideaal schrijfproces en afspraken maken voor opvolging waar dat nodig blijkt te zijn.

Coaches uit Vlaanderen zijn Hanneke Paauwe(theatermaker/schrijfster) & Stijn Devillé en Adriaan Van Aken (Het nieuwstedelijk). Toneelschrijver en artistiek leider Anna van der Kruis is de Nederlandse coach.


MAKERSDAG

24 september

Tijdens deze dag ontmoeten ruim dertig beginnende makers, productie- en zakelijk- leiders uit theater en dans (BE & NL) elkaar om zichzelf verder te bekwamen in hun vak. Hierin worden ze tijdens workshops gevoed door de kennis en ervaring van oudere, professionele podiumkunstenaars en vakbroeders uit Belgi√ę en Nederland.

Programmamaker en dramaturg Marijn Lems is inspirator en moderator van de dag. Verder schuiven Leonie Clement (artistiek directeur Festival Cement) Els Gennez (zakelijk leiding Het nieuwstedelijk, Tim Toubac (marketing Het nieuwstedelijk), Ton Driessen (Zakelijk leiding VIA ZUID) en Saartje Hoogland (productie leiding) aan om hun kennis te delen met de deelnemers.


Schrijflabo en Makersdag vinden plaats tijdens de Week van de Werkplaats.

Meer info en programma Week van de werkplaats