#

Regisseur Tim De Paepe wint Hustinxprijs: gefeliciteerd!


Maastricht, 9 september 2016

VIA ZUID trots op talentvolle nieuwe maker


De talentvolle theaterregisseur Tim De Paepe wint de Henriëtte Hustinxprijs voor zijn afstudeervoorstelling #1 Hollow. Tim kreeg de prijs afgelopen vrijdag uitgereikt uit handen van Stijn Huijts, directeur van het Bonnefantenmuseum. De Henriëtte Hustinxprijs gaat jaarlijks naar beloftevolle en excellente studenten van kunstfaculteiten van de Hogeschool Zuyd.

Naast vier conservatoriumstudenten, mocht ook Tim De Paepe de prijs van 5000 euro in ontvangst nemen. Tim studeerde in juni af aan de Toneelacademie in Maastricht met twee delen van zijn Big Data Trilogie: #1 Hollow en #2 Bias. Talentmakelaardij VIA ZUID, Toneelgroep Maastricht en de Toneelacademie waren co-producenten van deze producties. VIA ZUID blijft Tim De Paepe in 2016 ondersteunen in zijn door-ontwikkeling op weg naar de zelfstandige beroepspraktijk.

De jury over het werk van Tim: ‘De afstudeervoorstelling laat zien dat hij een regisseur/toneelleider is die werkt vanuit een gedreven visie gekoppeld aan een sterk actueel belang. In #1 Hollow, het eerste deel van de trilogie probeert hij de digitalisering van onze samenleving tastbaar te maken. Het publiek wordt verleid om zich bloot te geven aan de vragenstellende computer en heeft niet door dat hij of zij de regie kwijt raakt over het eigen functioneren. Niet vaak maak je als publiek een ervaring mee waar je zo op je nummer wordt gezet. Het zoeken naar dergelijke indringende ervaringen lijkt ook wat Tim De Paepe met zijn werk beoogt. Tim werkt vanuit een visie en kijk verder dan alleen deze voorstelling.' (..) 'Het lukt hem met zijn innemende Vlaamse karakter om velen voor zich te winnen. Het aardige is echter dat achter die innemendheid een eigenwijze man zit, die uiteindelijk altijd zal doen wat hem goeddunkt. Een onmisbare eigenschap voor een succesvolle regisseur. Tim De Paepe is een belofte voor nu en voor de toekomst. Wij kijken uit naar zijn nieuwe voorstellingen.'

Tims #1 Hollow was afgelopen maanden te zien op zomerfestivals Theater aan Zee in Oostende en het Limburg Festival in Roermond. Op woensdag 21 september staat zijn bekroonde voorstelling in C-Mine in Genk (B) tijdens de Week van de Werkplaats.

BIAS, deel 2 van de trilogie staat in de grondverf, en wordt verder uitgewerkt in de loop van 2016, onder meer tijdens Winternachten, een nieuwe makersfestival op 16 en 17 december in de AINSI in Maastricht, dat georganiseerd wordt door SoAP in samenwerking met VIA ZUID.

Meer informatie: www.viazuid.com

Volg VIA ZUID op Facebook: VIA-ZUID-Talentmakelaar