Ton Driessen nieuwe zakelijk leider VIA ZUID

1 sep. 2016 13:43

Ton Driessen nieuwe zakelijk leider bij VIA ZUID


Afscheid van Karin van Leeuwen

Talentmakelaar en coproducent in de podiumkunsten VIA ZUID kijkt uit naar de samenwerking met Ton Driessen als nieuwe zakelijk leider. Per 1 september draagt Karin van Leeuwen, die een jaar verantwoordelijk was voor de zakelijke ondersteuning en financiën, het stokje over. In Ton Driessen is opnieuw een gewaardeerde en ervaren collega gevonden die het VIA ZUID-team versterkt.

Driessen heeft zijn sporen als zakelijk leider in de theater- en danswereld in Nederland en België ruimschoots verdiend. Zo werkte hij als zakelijk leider voor de theater- en dansgezelschappen WArd/waRD van de Belgische choreografe Ann Van den Broek, voor dansgezelschap Sharp van Arno Schuitemaker, voor de Ulrike Quade Company (beeldend theater) in Amsterdam en de theatergezelschappen Afslag Eindhoven en De Wetten van Kepler.

VIA ZUID ondersteunt vanuit Limburg nieuw talent op weg naar de professionele beroepspraktijk. Afgelopen jaar werkte de organisatie - on the spot - met zo’n 25 nieuwe theatermakers, choreografen en multi-talenten en ging ze samenwerkingsverbanden aan met tal van instellingen en culturele partners in Nederland en België. Mede dankzij de inzet en het zakelijk inzicht van Karin van Leeuwen heeft VIA ZUID zich als een serieuze en innovatieve speler in het culturele veld kunnen verankeren en profileren, in en vanuit de provincie Limburg.

De impact en het bereik van VIA ZUID heeft zich afgelopen jaren goed ontwikkeld. Directie en Raad van Toezicht van Stichting Via Zuid zijn Karin van Leeuwen zeer erkentelijk voor haar enorme inzet en drive.

Directeur en cultuurmakelaar Jackie Smeets van VIA ZUID gaat met Ton Driessen aan de zijde de ingeslagen weg voortzetten.