11& 12 mei Witlof from Syria | Sien Vanmaele op City Film Foodfestival Verkadefabriek

Witlof from Syria | Sien Vanmaele


11 en 12 mei | City Film Food Festival - Verkadefabriek Den Bosch

De Vlaamse theatermaker Sien Vanmaele gebruikt haar passie voor koken en theater als middel om ontmoetingen tot stand te brengen en zichzelf en de wereld kritisch te bevragen. Zo ook in haar nieuwe food performance Witlof from Syria. De vraag: “Wil je met me koken?” leidde tot verschillende ontmoetingen met mensen van Syrische afkomst, thuis in hun keuken.

Een vrouw staat in haar keuken. Ze bereidt het eten voor. In haar hoofd passeren flarden van voorbije ontmoetingen en ervaringen die ze tracht te duiden. Haar gedachten zijn poëtisch, schurend en buitengewoon eerlijk. Hoe is het om via een gedeelde passie – het koken – tot verbinding te komen met een ander? Kan je daarbij los komen van je vooroordelen?

Sien spaart zichzelf niet, maar ook het publiek zal zich in haar gedachtenkronkels herkennen. Witlof from Syria is een zintuigelijke reis in woord en beeld, en in de geuren en smaken van granaatappels, za’atar, savooikool en… kanaries.

Sien Vanmaele is als veelbelovend, jonge theatermaker verbonden aan VIA ZUID.

Credits

Concept Tekst Spel – Sien Vanmaele

Coaching – Peter De Bie

Productie Tekstredactie – Margot de Sera Dramaturgisch advies – Merel Heering Eindregie – Aukje Schaafsma Scenografie – Studio Kuurjeus Lichtontwerp – Mieke Den Braber Vormgeving recepten – Vanessa Verstappen In samenwerking met de Brakke Grond, deBuren, Jonge Harten, Laika &VIA ZUID (coproductie).

★★★★ Theaterkrant

"Vanmaele maakt het niet mooier dan het is. Ze heeft met Witlof from Syria een openhartige zoektocht naar een andere cultuur gemaakt. Eerlijk, zonder zichzelf of de ander te sparen. En aan de hand van een heerlijk gerecht, zo mogen we na afloop constateren."

Dagblad van het Noorden

“Witlof from Syria als hoogtepunt van Jonge Harten” Lees hier het volledige artikel.

Trouw

“Ik ben er misschien naïef en idealistisch aan begonnen.”

Zuiderlucht

“Ze tonen mij: dit is thuis, dit is Syrië voor mij.”

Radio L1

Henk Hoogakker: "Sien Vanmaele, mind you, dat wordt een topper, die moeten we volgen. Ze vroeg aan Syriërs: wil je met me koken? Ze is helemaal overtuigd dat voedsel hét communicatiemiddel is. Ik was uiterst blij verrast. Je rook meteen de kruiden. Je zag het helemaal voor je. Een totaalbeleving."

Meer over Sien http://sienvanmaele.be/projecten/witloffromsyria/witloffromsyria.html


Tijden en tickets Verkadefabriek

Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.