15 & 16 dec WINTERNIGHTS | AINSI Maastricht

WINTERNIGHTS | 15 & 16 december

#

Programmaboekje, tijden en informatie over de deelnemende makers


WINTERNIGHTS performance- en installatiekunsten festival in AINSI te Maastricht

Theater, muziek, dans, performance, fotografie, film en foodperformance

Vanwege het succes van vorig jaar organiseren VIA ZUID en SoAP dit jaar een tweede editie van WINTERNIGHTS. Een speelse gelegenheid om kennis te maken met talent van morgen, hun werk en visie op de wereld. Tijdens WINTERNIGHTS trakteert nieuw talent het publiek op volwaardige voorstellingen, work in progress en experiment. Van donderdag 14 t/m zaterdag 16 december laten maar liefst zeventien makers in alle hoeken en gaten van deze oude cementfabriek zien wat voor bijzonders ze te bieden hebben. Bezoekers komen ogen en oren te kort wanneer ze in gangen, studio’s, trappenhuizen, kantoren en verstopplekken langs het werk van deze multitalenten, theatermakers, performers, dansers en filmmakers struinen. Alles is gratis
toegankelijk.

Beloftevolle makers

Het programma van WINTERNIGHTS is een selectie van beloftevolle makers samengesteld door: INTRO in Situ, SALLY Dansgezelschap Maastricht, C-Takt, C-mine, FASHIONCLASH, GOTRA I Joost Vrouenraets, SoAP en VIA ZUID.

Met als resultaat een bonte verzameling van makers: Petronella Torin, Abel Enklaar, AKATAK Lotte Milder, Rita Hoofwijk, Marie van Vollenhoven, Gökhan Girginol, Evelien Cammaert, Maria Dominguez, FashionclashFashionFilms, Rutger Muller Ensemble, Mami Izumi, Roshanak Morrowatian, VONK, Germaine Sijstermans, Dounia Mahammed, Martin Harriague en Patrizio Bucci.


#

‘Witlof from Syria’

Schuif aan bij de voorstelling van Sien Vanmaele die met haar foodperformance ‘Witlof from Syria’ vier sterren kreeg in de Theaterkrant en de hit van theaterfestival Jonge Harten werd genoemd. Haar voorstelling is op 14 en 15 december te zien. Voor deze voorstelling kan worden ingeschreven via www.sienvanmaele.be

Drie dagen & Edmond Hustinxprijs 2017

Op donderdag 14 en vrijdag 15 december vinden er makersdagen plaats. Een tweedaags, besloten verdiepingsprogramma voor makers en vakgenoten. Over het vak, het publiek, de kansen, belemmeringen en uitdagingen.

Op vrijdag 15 en zaterdag 16 december is het feest, dan zijn de publieksdagen. AINSI wordt op deze dagen omgetoverd tot een ware proeftuin met voorstellingen en try-outs. Op vrijdag wordt het publieksprogramma officieel geopend met de uitreiking van de Edmond Hustinxprijs 2017 aan twee startende creatieve ondernemers.

Initiatiefnemers

WINTERNIGHTS is het gezamenlijk initiatief van SoAP en VIA ZUID. SoAP produceert vanuit Maastricht, nationaal en internationaal, oorspronkelijke ervaringskunst van hoge kwaliteit. SoAP coacht daarbij de kunstenaars, van jong tot ervaren talent, in hun zoektocht naar een nieuwe theater- en beeldtaal. VIA ZUID is talentmakelaar en coproducent in de podiumkunsten. VIA ZUID ondersteunt vanuit Limburg nieuw talent op weg naar de professionele beroepspraktijk.

Praktisch


Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.