14, 15 & 16 december WINTERNIGHTS | 2e editie in AINSI Maastricht

#Foto: Moon Saris WINTERNIGHTS 2016, Walk the line van Benjamin Vandewalle.


WINTERNIGHTS

Showcase en jonge makers festival


14, 15 en 16 december 2017 AINSI Maastricht | Jaargang twee


WINTERNIGHTS is een showcase- en makersfestival voor en van creatief beloftevol talent.

Vanwege de succesvolle eerste editie in 2016 laten ook dit jaar in december makers verbonden aan SoAP en VIA ZUID weer zien wat ze voor bijzonders te bieden hebben.

Het publiek kan er kennismaken met talent van morgen en hun werk. En de makers op hun beurt waarderen de feedback van de toeschouwers.

De voorbereidingen zijn in volle gang en het wordt gegarandeerd een veelzijdig programma met showcases en try-outs voor het publiek. En besloten netwerksessies en workshops voor makers en vakpubliek.

Productieplatform SoAP, gevestigd in de AINSI en VIA ZUID, Limburgs talentmakelaar in de podiumkunsten, zijn de organisatoren van WINTERNIGHTS en presenteren er een verzameling van makers waarmee ze samenwerken.

Tijdens WINTERNIGHTS ziet de Edmond Hustinx Stimulans-prijs het levenslicht en wordt deze uitgereikt aan een drietal beloftevolle starters in de kunstenaarswereld. De drie winnende starters ontvangen een bedrag van 2500 euro per persoon waarmee ze hun creatieve idee├źn verder kunnen realiseren.