15 december uitreiking Stimuleringprijs Edmond Hustinx stichting tijdens Festival WINTERNIGHTS

#


Stimuleringsprijs startende kunstenaars door Edmond Hustinx stichting uitgereikt op 15 december tijdens Festival WINTERNIGHTS.


De stichting Edmond Hustinx heeft een nieuwe stimuleringprijs in het leven geroepen om startende kunstenaars te ondersteunen met hun project, idee of event. Ieder jaar kunnen maximaal drie beginnende kunstenaars in aanmerking komen voor een bedrag van euro 2.500. Tijdens WINTERNIGHTS worden de prijzen aan de gehonoreerden van 2017 uitgereikt.

De stichting wil jong talent een extra financieel zetje geven omdat kunst in de vrije markt immers niet altijd kan overleven. Voor starters in de kunstenaarswereld is het vaak extra moeilijk een creatief idee te kunnen realiseren. Financiën om zich te ontwikkelen, zich te onderscheiden en ervaring op te doen ontbreken nog. Het perspectief van de kunst en dat van het leven vallen niet altijd samen. Maar de drang om de sterke kanten van het aanwezige talent te laten zien en daarvoor draagkracht te verwerven is er wel.

Criteria

Een afgeronde opleiding in een kunstdiscipline wordt niet gevraagd: iedereen onder de 30 jaar met een idee kan meedoen. De stimulans staat open voor kunstenaars in alle disciplines van de kunsten. Startende kunstenaars die werkzaam zijn in Maastricht werden door Stichting Mastering Cultural Entrepreneurship Maastricht (MCEM) uitgenodigd om in de periode april 2017 tot oktober 2017 heel in het kort een voorstel te doen, door de kunstenaar zelf gepresenteerd of door iemand of iets anders. In bijvoorbeeld een youtube-filmpje van maximaal vijf minuten of een maquette of een live-pitch of iets anders werd een voorstel, idee of project-van-het-leven gepresenteerd om zo een door de stichting ondersteunde start van een kunstzinnige carrière te hebben.

Ook in 2018 wordt de prijs beschikbaar gesteld, vanaf maart kunnen hiervoor weer plannen worden ingediend bij www.mcem.nl.

Het bestuur van de Edmond Hustinx stichting beoordeelde de ingestuurde presentaties in november 2017 en honoreerde er twee van die op 15 december bekend gemaakt zullen worden.

Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.