17 en 18 nov Nomaden | Sam Scheuermann | Jonge Hartenfestival Groningen

#

Nomaden | Sam Scheuermann

17 en 18 november, 16.00 uur | Jonge Hartenfestival | Oostzijde Vismarkt Groningen

Hoe vloeibaar is de mens? Een grote, lege betonnen vloer met in het midden een glazen ruimte. Daaromheen beweegt een groep mensen. We lopen, we flowen, we verkennen. We lijken te weten waar we heen gaan. Maar is dat wel zo?

Met Nomaden onderzoekt Sam Scheuermann hoeveel vrijheid wij ervaren in de hypermobiliteit die ons leven kenmerkt. We reizen veel, zijn altijd onderweg naar het volgende. We lijken te weten waar we heen gaan. Maar is dat wel zo?

In Nomaden zien we zeven mensen zoeken naar hun plek in een glazen ruimte. Wat komt erbij wanneer iemand de ruimte binnentreedt, en wat gaat er verloren? Wat blijft er van onszelf over als we blijvend in beweging zijn, als we onszelf steeds weer in andere vormen kneden?

Nomaden is zowel voorstelling als beeldend kunstwerk. Je kunt om de ruimte heen lopen, en kijken naar anderen, van dichtbij of veraf.

Sam Scheuermann studeerde in 2017 af aan de regieopleiding op de Toneelacademie Maastricht. De relatie degene die bekeken wordt en de kijker is een spanningsveld dat zij in haar werk steeds op andere manieren benadrukt.

Theaterkrant ★★★★

“Nomaden is een geestige installatieperformance die op consequente wijze de hypermobiliteit van de hedendaagse mens onderzoekt.”


Credits

Concept en regie: Sam Scheuermann

Met: Anna Bentivegna, Tim Bogaerts, Koen van der Heijden, Rob Smorenberg, Timo Tembuyser, Erik van de Wijdeven en Eliane Zwart

Scenografie: Erik van de Wijdeven en Sam Scheuermann

Geluid: Krijn Moons

Licht en decor: Erik van de Wijdeven

Kostuum: Femke Klinkenbijl

Begeleiding: Maarten Lok en Leonie Clement

Poster: foto Martina Fazekas

Poster ontwerp: Bea van Frankenhuyzen

Productie: Geertje Spaan

Met dank aan: Kris Hutten en Felix Schellekens

Een productie van Festival Cement en VIA ZUID

meer info en tickets

Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.