19, 20, 24, 25, 26 & 27 aug #2 BIAS playField Tim de Paepe, Cultura Nova Heerlen

#

foto Moon Saris

#2 BIAS

19, 20, 24, 25, 26 & 27 aug,Tim De Paepe/playField, Cultura Nova Heerlen

In #2 BIAS zakken de makers van playField een laag dieper in het onderzoek naar de digitalisering van onze samenleving. Waar het in het eerste deel #1 HOLLOW draait om de vrijgegeven persoonlijke informatie van het publiek, draait het in #2 BIAS om de futiliteit van die persoonlijke informatie. Wat zijn al onze individuele keuzes eens ze in een big data set terechtkomen? Niet meer dan cijfertjes. Sterker nog: eentjes en nulletjes.

playField gaat in deze interactieve installatie op zoek naar hoe ze de individuele keuze van hun toeschouwers kunnen reduceren naar datgene wat zij voor de computer zijn: een algoritme dat hun keuzes blootlegt en dus hun ‘identiteit’. Want zijn de individuele keuzes die we maken niet wat ons onderscheidt van de rest? Of is die mogelijkheid tot keuze niet meer dan een illusie wanneer een systeem het overneemt met zijn gewonnen intelligentie?

In een scenografie die doet denken aan 12 Angry Men schuiven acht toeschouwers aan een tafel en wordt er een spel gespeeld. De keuzes van alle deelnemers zullen bepalend zijn voor de afloop en het resultaat van de voorstelling.

Cultura Nova programma en tickets

Website https://bigdata.playfield.be

Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.