2 juni Nooit van Elkaar | Celine Daemen Gemaakt Festival

#

Nooit van elkaar

Afstudeervoorstelling Celine Daemen | 2 juni Gemaakt Festival Toneelacademie Maastricht

Een vrouw wacht op haar man. In haar kamer, tussen haar spullen, wacht ze tot hij komt. Ze lacht. Ze neuriet. Hij komt anders nooit zo laat en als hij zo laat komt dan belt hij altijd om het te zeggen. Nu komt hij vast gauw. Ze weet dat hij moet komen. In een spel van door elkaar lopende werkelijkheden, geeft zij haar diepste verlangens en angsten bloot.

„Ik heb van die dagen
dat ik wakker word en opsta
en de uren verstrijken
terwijl ik samen met mijn spullen ben”

De Noorse Jon Fosse (1959) is een alom gevierde hedendaagse schrijver die duidelijk in de traditie van zowel Ibsen als Beckett staat. Zijn toneelstukken worden over de hele wereld gespeeld. Fosses personages zijn zoekende mensen, verdwaald in het moderne leven. Vaak trekken zij zich terug, proberen buiten de jachtige, snelle maatschappij hun geluk te vinden. Op plekken met veel ruimte en veel tijd komen de figuren, in hun poging zich in de liefde aan elkaar over te geven, hun individuele verlangens tegen.

Celine Daemen schetst samen met 3 jonge acteurs het portret van een eenzame vrouw, die gewapend is met haar verbeeldingskracht. Nooit van Elkaar is een gevoelsmatige voorstelling waarin beeld en taal spreken over het menselijk onvermogen samen te komen.

Interview Celine in cultureel magazine Jeroen


Tekst: Jon Fosse | Regie: Celine Daemen | Dramaturgie: Silke van Kamp | Spel: Marit Hooijschuur, Caro Derkx en Thomas Claessens


Meer info voorstelling en tickets


Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.