21 en 22 december Winternights | work in progress, performance festival Maastricht

#

work-in-progress | performing arts | 21 en 22 december

Dit jaar strijkt Winternights festival neer in Het Radium (Sphinxkwartier) in Maastricht. Winternights presenteert work-in-progress van de talenten uit de podiumkunsten van vandaag, de voorhoede van morgen: ‘onaffe’ projecten van a-typische makers, kunstenaars wiens werk zich niet zomaar laat vatten door de geijkte disciplines. Choreografen, theatermakers, performers, componisten, filmmakers en beeldend kunstenaars, allen ontwikkelen via gedurfde projecten een nieuwe vormentaal en mixen performance, installatiekunst, dans en theater.


Welkom

Een 20tal makers gaat er werk presenteren, toetsen en testen, pitchen en met het publiek en jou in gesprek. De fabriekspanden van Het Radium vormen dit jaar het decor van Winternights. Verschillende ruimtes in en om het KunstFront (festivalhart), het LAB-gebouw, de Rubberfabriek en de Gashouder richten we in als presentatieplekken, ateliers, pitchpodia, bars, hangout of dansvloer.

Beloftevolle makers

De volgende makers zijn dit jaar geselecteerd door SoAP, VIA ZUID, C-TAKT en partners SALLYdansgezelschap Maastricht, Intro in situ en FASHIONCLASH*:

Anouk Friedli

Anthony van Gog

Audrey Apers

Benjamin Vandewalle

Dan Musset & Laurent

Delom

Dario Tortorelli

Johannes Bellinkx

Lisa Horvath

Lola Bogaert

Maria Dominguez

Oona LibensPatrick Housen

playField./Tim De Paepe

Rita Hoofwijk

Ruud Horrichs

Salomé Mooij

Sam Scheuermann

Sien Vanmaele

TAAT

Timo Tembuyser

* Alle namen onder voorbehoud van wijzigingen.

Winternights Campagnebeeld van Anthony van Gog


Praktisch

Winternights Festival

Vrijdag 21 en zaterdag 22 december 2018 | Aanvang beide dagen 15.00 -23.00 uur, vrijdag nadien nog feestje. Toegang gratis maar een vrijwillige bijdrage wordt gewaardeerd.

Festivalhart: Kunstfront, Het Radium (Sphinxkwartier), Cabergerweg 45 in Maastricht.

www.winternights.nl

Winternights Festival is het initiatief van SoAP Maastricht, VIA ZUID talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg en het C-TAKT.

Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.