20 & 21 april Talent Lab presentatie, Bordenhal Maastricht

#

TalentLab 2018 | Residents

Speeltuin voor nieuw talent

20 & 21 april 20.00 uur presentaties in Bordenhal Maastricht

Talent Lab is een nieuwe vorm en aanpak van talentontwikkeling, opgestart door Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID, Limburgs talentmakelaar in de podiumkunsten. In Talent Lab werken zeven jonge beloftevolle talenten uit de podiumkunsten een maand lang intensief en onder begeleiding samen. Ze hebben verschillende achtergronden in opleiding en kunstdiscipline. De eerste kennismakingsbijeenkomsten zijn in februari gestart.

Beloftevol collectief

De deelnemers worden geselecteerd uit de VIA ZUID-stal, in samenspraak met Toneelgroep Maastricht. Multidisciplinair georiënteerd, met verschillende achtergronden in muziek, film, game development, performance, opera, choreografie en regie. Het collectief voor deze tweede editie van Talent Lab bestaat uit Abel Enklaar (performance), Brendan Gijzen (pr, productie, film en fotografie), Mami Izumi (dans), Nienke Nasserian Nillesen (klassiek zangeres), Sam Scheuermann (theater maker), Petronella Torin (cello) en Sien Vanmaele (theater maker).

Ontwikkeltraject

Onder begeleiding van Paul Slangen (dramaturg Toneelgroep Maastricht) en Saartje Hoogland (creatief producent VIA ZUID) werkt dit collectief een maand samen, van 26 maart tot 22 april 2018. Doel van Talent Lab is dat makers elkaar inspireren en zich aan elkaar kunnen spiegelen. In een unieke en speelse setting verdiepen ze zich intensief in elkaars kunstenaarschap. De veelbelovende talenten leren in deze discipline-overstijgende setting van elkaars methodes, technieken en werkwijze.Ze experimenteren samen om zo het eigen talent verder te verkennen en hun kunstenaarschap verder te ontwikkelen. Talent Lab is een ontwikkeltraject en geen maaktraject. De nadruk ligt op het proces, de ontmoeting tussen de verschillende makers en niet op een voltooide voorstelling.

Publiek

De makers stellen zich graag voor aan de buitenwereld om hun verworven inzichten en opgedane ervaringen te delen. Daarom zijn er ter afsluiting van de Talent Lab periode, na de ‘speeltuin-tijd’, presentaties van het collectief op vrijdag 20 en zaterdag 21 april in de Bordenhal in Maastricht. Meer informatie over speeltijden volgt later.

Meer informatie over de makers en het project VIA ZUID Makers en projecten, Toneelgroep Maastricht en Facebook VIA ZUID

Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.