21 februari - Mieke Emmers met 'De solo's' try-out in Parkstad Theaters Limburg | Heerlen

#

De solo’s 2

Welkom bij de try-out ‘De solo’s 2’, van theatermaker en actrice Joke Emmers op dinsdag 21 februari in Parkstad Limburg Theaters, ING-zaal te Heerlen.

De solo’s 2

Met Brieven aan Doornroosje van Toon Tellegen als uitgangspunt maakt Joke Emmers samen met Bas Teeken en Anneleen Boehme een voorstelling over liefde, want wie raakt daarover uitgepraat? Het zal ook gaan over wachten en verwachten. En over hoe die verwachtingen met onszelf aan de haal gaan. Wie bestuurt er hier eigenlijk de boel? Dat gevoel. En over snoepjes van Haribo.

Joke Emmers is 27 en vrijgezel. Dat alleen is toch al reden genoeg om te komen kijken.

‘Toch, diep in haar hart, verwachtte zij dat er iets gebeuren zou. Zoals zeelieden in nood de horizont afspeuren, liet zij haar blik wanhopig waren over de eenzaamheid van haar bestaan, op zoek naar een wit zeil in de nevelige verten. Wat voor toeval, welke wind het naar haar toe zou drijven en naar welk strand het haar zou voeren, wist zij niet, en al evenmin of het een sloep zou zijn of een schip met drie dekken, beladen met benauwenis of boordevol geluk. Maar elke ochtend bij het wakker worden, hoopte zij dat het die dag zou komen, en gespitst op alle geluiden sprong zij uit bed en was verbaasd dat het zich nog niet aandiende; later met het vallen van de avond steeds droever wordend, verlangde zij dat het maar vast morgen was.’ Madame Bovary – GUSTAVE FLAUBERT

Joke is theatermaker bij VIA ZUID en als actrice te zien op tv en in de voorstellingen van Toneelgroep Maastricht (‘Eyes Wide Shut’ en ‘Waar het vlakke land gaat plooien’), waar ze tot de vaste spelersgroep behoort.

Voor en nabespreking

‘De solo’s 2’, de try-out - een work in progress - speelt om 20.30 uur maar wordt omlijst met een inleiding om 19.30 uur en een nabespreking door theatermaker Nina Willems meteen na afloop. We hopen dat je daarbij aanwezig wilt zijn, ook omdat in deze try-out fase de mening van het publiek zeer belangrijk is.

Gratis

De toegang is gratis, maar we hanteren een ‘pay-what-you-want’-constructie, wat betekent dat u aan het eind van de avond al dan niet iets in de hoge hoed kunt stoppen, gebaseerd op uw eigen waardering van de voorstelling/avond.

Een kaartje kopen is dus niet nodig, wel graag reserveren door een mailtje te sturen naar: v.vocks@plt.nl

Tot dinsdag 21 februari!

Deze try-out avond is een eerste uitkomst van de samenwerking tussen Parkstad Limburg Theaters en VIA ZUID (Limburgs talentmakelaar en coproducent in de podiumkunsten).

Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.