22, 23 & 24 april De Boer - Merel Smitt

#

DE BOER | 22,23,24 april | Wessem | Merel Smitt

Theatermaker als verhalenverteller van de boeren.


Kijken door de ogen van de boer


'De Boer' is een theatrale geluidswandeling. Met een koptelefoon op het hoofd loop je over het leef- en werkdomein van de boer. Je kijkt door de ogen van boeren en boerinnen uit Leudal en Maasgouw. Luister naar hun verhalen en ervaar wat het voor hen betekent om je leven te wijden aan dit bestaan. Het is een kennismaking met de mens achter het boerenbedrijf met zijn tradities, zijn verhouding tot de dieren en gewassen en de aardsheid waarmee het werk gepaard gaat.

Theatermaker Merel Smitt, in 2014 afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht, voerde keukentafelgesprekken met een aantal boeren uit de omgeving.

Voorstellingen zijn te zien op 22, 23 en 24 april, première 22 april om 14:00u.
Adres: Hagenbroekerweg 2 in Wessem.
De wandeling duurt 30 minuten waarna er gelegenheid is om na te praten in aanwezigheid van regisseur Merel Smitt.
Op Zondag 24 april kun je ook naar Loeren bij de Boeren, een tocht langs een achttal boerenbedrijven in Ell, Haler, Hunsel en Molenbeersel.


Voor de exacte aanvangstijden en het reserveren van kaarten*, kijk op www.merelsmitt.nl


Credits

Concept, regie, vormgeving: Merel Smitt

Productie: Yoka van Zuijlen

Met speciale dank aan o.a. de volgende boeren en boerinnen: Grieta & Karel Gootjes, Ellen Mertens, Hester & Patrick Geukemeijer en Jan Evers.

'De Boer' is een bijzonder samenwerkingsproject tussen Stichting VIA ZUID, Loeren bij de Boeren/de Winning Limburg en de Limburgse Land- en Tuinbouwbond (LLTB). De LLTB is hoofdpartner van 'De Boer'. Cultuur en samenleving komen hier op een unieke en persoonlijke wijze bij elkaar. VIA ZUID is de organisatie voor talentontwikkeling in de podiumkunsten die kunstenaars op weg helpt naar een zelfstandige beroepspraktijk. VIA ZUID wordt geleid door talentmakelaar Jackie Smeets uit Leudal (Grathem). Daarnaast wordt de theatrale audio-beleving ondersteund door het Cultuurparticipatiefonds van het Prins Bernhard Cultuurfonds Limburg, Optreden voor jezelf, het Brand Cultuurfonds en de gemeente Leudal.


* Reserveren is sterk aanbevolen. Er kunnen per ronde 25 mensen meedoen.

Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.