3 okt première Here she lies, sir van Mario Leko | C-Takt festival Genk

#

Mario Leko | Here she lies, sir.

première | 3 oktober C-Takt festival Genk | Tickets

In Here she lies, sir vertrekt de Kroatische scenograaf, kostuumontwerper, videast en fotograaf Mario Leko vanuit drie vrouwelijke Shakespeare personages, namelijk Ophelia, Lady Macbeth en Thaisa.

Op het eerste zicht hebben deze drie dames weinig met mekaar te maken, behalve dat ze weinig spreken en dat ze alle drie sterven. Met Heres he lies, sir wil Mario Leko onderzoeken wat de rol van de vrouw in het theater is. De drie Shakespeare vrouwen zijn in de performance van Mario Leko uniek in het herscheppen van hun positie en het creëren van een ruimte voor hun persoonlijke vrijheid. Here she lies, sir stelt de vraag hoe veel van deze vrouwelijkheid ontstaan is door loutere beeldvorming.

Mario Leko stelde het eerste deel van zijn voorstelling tijdens C-TAKT #1 in september 2017 voor en werkte ondertussen het geheel af. Het is een intrigerende reis op drie locaties in het Energiegebouw met o.a. danseres Marie De Corte, actrice Darya Gantura en contratenor Juriji der Klee. De muziek is van de jonge, Genkse componist Patrick Housen.

Coproductie van C-TAKT en kunstZ

In samenwerking met VIA ZUID, WP Zimmer en Toneelacademie Maastricht
Met de steun van de Vlaamse Overheid en Stad Antwerpen


Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.