4 mei 21.00 uur Theater na de Dam | Theatrale lezing rondom de Nationale Dodenherdenking | Voorbij het strijklicht van Rebekka de Wit | Regie Stijn Vervoort, VIA ZUID maker

Theater na de Dam

4 mei 21.00 uur, Herdenkingsplein, Maastricht

Theatrale lezing rondom de Nationale Dodenherdenking | Voorbij het strijklicht van Rebekka de Wit


#

Regie Stijn Vervoort, VIA ZUID maker

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei 2017 lezen acteurs van Toneelgroep Maastricht in het kader van Theater na de Dam om 21.00 uur de nieuwe toneeltekst Voorbij het strijklicht van Rebekka de Wit. De lezing vindt plaats direct na de herdenking op het Herdenkingsplein in Maastricht in de aula van de Academie Beeldende Kunsten. De regie is in handen van het jonge TgM-talent Stijn Vervoort.

Rebekka de Wit brengt met haar gelaagde, poëtische tekst een nieuw, zoekend perspectief op herdenken. Hoe kunnen we de doden eren als het er te veel zijn? En welke rol kan de kunst hierbij spelen? Haar tekst wordt gelezen in combinatie met delen uit Het Onderzoek van Peter Weiss, de gedramatiseerde weergave van de Auschwitzprocessen. Dit stuk werd in de jaren ’60 elk jaar op 4 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam voorgedragen door de acteurs van het Publiekstheater.


De tekst wordt in het kader van Theater na de Dam gelijktijdig aan het publiek gepresenteerd door Toneelgroep Amsterdam, Theater Utrecht, Toneelgroep Maastricht, Noord Nederlands Toneel, Het Nationale Theater i.s.m. Firma MES, makers verbonden aan Theater Rotterdam waaronder van Wunderbaum, Veenfabriek en Tryater (in het Fries).

Datum
Woensdag 4 mei, aanvang 21.00 uur, einde plm. 22.15 uur.

Locatie
Academie Beeldende kunsten
Herdenkingsplein, Maastricht

Entree € 5,00
Reserveren
043 350 30 40

Tickets

Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.