5 mei Over Grenzen | Componist Robin Coops | Ainsi Maastricht

#

Over Grenzen

Premiere

5 mei 2017 | Robin Coops | AINSI Maastricht

Ons hele leven worden we omringd door grenzen, vaak onzichtbare grenzen. Maakt een grens ons tot gevangene van ons denken of schept ze juist helderheid in de chaos?

Ons hele leven worden we omringd door grenzen, vaak onzichtbare grenzen. Ze definiëren onze achtergrond, onze identiteit, onze visie op de wereld om ons heen. Een grens is als een springplank om van op te veren en over een (onzichtbare) grenslijn heen te kijken. Een grens is er om je zelf en de ander te kunnen positioneren. De vorm en inhoud van het idee ‘grens’ zijn bepalend voor die positie. Maakt een grens ons tot gevangene van ons denken of schept ze juist helderheid in de chaos?

Stichting Maastrichtse Componisten

De Stichting Maastrichtse Componisten heeft deze actuele en relevante thematiek van ‘de grens’ tot het centrale thema gemaakt van haar nieuwe productie ‘Over grenzen’, een thema dat perfect past in het jaar waarin een kwart eeuw Verdrag van Maastricht wordt gevierd.

De grenzen binnen Europa zijn altijd in beweging geweest. Het Verdrag van Maastricht, geratificeerd op 7 februari 1992, was het startsein voor de oprichting van de Europese Unie. De Treaty of Maastricht slechtte in feite de fysiek zichtbare grenzen binnen Europa. De vraag dringt zich aan ons op: hoe willen wij ons verhouden tot de betekenis van het begrip ‘de’ grens?

Regisseur en acteurs

De regie en artistieke leiding van de Soiree is in handen van Robin Coops. Deze jonge en veelzijdige regisseur heeft de laatste jaren enkele spraakmakende producties gerealiseerd. In samenspraak met hem en met VIA ZUID, worden vier acteurs geëngageerd.

Over Grenzen is ook nog te zien op 17 september 2017 in AINSI Maastricht

http://www.maastrichtsecomponisten.eu/?t2t_event=over-grenzen-op-vrijdag-5-mei-2017-ainsi


Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.