28 sep. Filmpremière | Papieren Land van Marie van Vollenhoven | Nederlands Film Festival

#

Papieren Land van Marie van Vollenhoven

28 sept filmpremière | Nederlands Film Festival Meer info en tickets

Papieren Land is de korte documentaire van multi-talent en VIA ZUID-maker Marie van Vollenhoven gebaseerd op een performance van Shahib Sidow. Als jochie vluchtte Shahib uit het door oorlog geteisterde Somalië naar Nederland. Na twintig jaar zonder verblijfsvergunning maakt hij de balans op in een mix van woord, muziek en performance.
Regisseur en goede vriendin Marie van Vollenhoven plaatst zijn verhaal in een witte ruimte die ze voortdurend transformeert en animeert. Met het oproepen van Shahibs verloren jaren stelt de film de vraag hoe ver goede bedoelingen reiken, zowel op het vlak van vriendschap als van bureaucratie.

"Het verhaal van Shahib geeft een gezicht aan de vele (minderjarige) vluchtelingen die doorgaans niet meer zijn dan een getal in de krant, een document in een map, een dolende in een woud van regeltjes. Dat deze indrukwekkende vertelling door Marie van Vollenhoven in een niet-alledaagse vormgeving is gegoten, maakt de film een intrigerend visueel geheel." (Ruben L. Oppenheimer)

Te zien op 28 september om 18.45 uur en 3 oktober 21.15 uur, Nederlands Film Festival.

Agenda overig

Op dit moment zijn er geen agendaitems.