#

Aanslagen zonder gevolgen

Aanslagen zonder gevolgen bestaat uit een reeks van vijf aanvalssituaties; vuurconstructies die voor het publiek toegankelijk zijn. Door een neutrale context te kiezen voor de constructies kan het vuur zich los van inhoudelijke dreiging manifesteren. Hierdoor nodigen ze uit om van dichtbij bekeken te worden. De vuurconstructies zijn telkens opgebouwd uit één brandbaar materiaal, dat de vorm van de constructie en het verloop van de performance bepaalt.


Foto: © Marcel de Buck

Naam

Aanslagen zonder gevolgen

Maker

Pieter Van den Bosch

Jaar

2013

Samenwerking

Cultura Nova (NL), TAKT Dommelhof (B), C-Mine (B), Kaaitheater / Festival Kanal (B) Middelheimmuseum (B), CAMPO (B), detheatermaker (B) Kunstencentrum BUDA (B), Brakke Grond (NL), Domein Raversyde (B), Vrijstaat O. Oostende (B), regio Vlaanderen (B) en Provincie West Vlaanderen (B) 

Presentatie

Cultura Nova Heerlen (NL), TAKT Dommelhof (B), Middelheimmuseum (B), CAMPO (B), Kunstencentrum BUDA (B), Brakke Grond (NL) en Vrijstaat O. (B) 

Data

najaar 2014 (performance), december 2014 t/m januari 2015 (expositie)

Meer info

aanslagenzondergevolgen.tumblr.com

#

Over de maker

Pieter Van den Bosch volgde de lerarenopleiding kleuteronderwijs en studeerde performance aan Toneelacademie Maastricht. Dankzij de opleiding pyrotechniek gebruikt hij vuur en explosieven in zijn werk. Andere thema’s die veel voorkomen in zijn mix van beeldende kunst en performance zijn licht, natuur en dieren.


Ben jij of ken jij de maker van dit portret? Laat het ons dan even weten, we plaatsen hier graag de credits.