#

Foto Doorgrond: © Luc Lodder

Annet Bremen

Flikflak [work in progress]

#

het is doodstil

van adem die ingehouden wordt, niemand durft te ademen

zelfs de lucht maakt vandaag geen geluid

duizenden longen staan op knappen

en ik sta hier

en nu moet ik het doen


Wynn staat op de balk en wil beginnen. Maar ze begint niet. Hoe ze hier terechtgekomen is en waarom ze nu twijfelt, daarover gaat Flikflak: een monoloog van een jonge topturnster. In die split-second tussen vallen of de oefening succesvol afmaken, tussen de balans vinden of uit evenwicht raken, maakt Wynn de balans op. Is turnen nog spelen als het móet?

Kun je dan nog vliegen?

----


Tekst | Annet Bremen

Spel en muziek | Karlijn Hamer

Coaching | Inèz Derksen, Ludo Costongs Producenten | Het Laagland & VIA ZUID


Karlijn Hamer (Maastricht, 1989) is actrice en muziektheatermaakster en studeerde onlangs af met de performance Collaps aan TIME, de master-specialisatie Muziektheater van het Koninklijk Conservatorium Den Haag i.s.m. De Veenfabriek. Hiermee won ze de tweede prijs op het Amsterdam Fringe Festival 2016.

Tijdens Monsteren! laten ze een eerste proeve zien. Een avond vol verse teksten, voorproefjes en theatrale momenten.

Naam

Annet Bremen

Jaar

2016


Speeldata Flikflak

24 januari 2017 l Theater Kikker in Utrecht tijdens Monsteren!

22 maart presentatie van FlikFlak ivm nominatie voor De Troffel 2017 van Festival Cement.

Meer info De Troffel 2017 - Festival CEMENT

Meer info

http://www.annetbremen.nl


#


Over Annet


Annet Bremen (1986) studeerde Nederlands en aansluitend Writing for Performance aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Ze schrijft theater en poëzie. o.a. voor De Toneelmakerij, Laika, Het Laagland, De Kosmonaut en Querido’s Poëziespektakel.

Recentelijk schreef ze monologen voor de geluidsvoorstelling Aufrecht Gehen, FutureXpress voor Het Laagland en Doorgrond voor Nina

Willems. Met haar poëzie trad ze o.a. op bij Nightwriters en op Tweetakt. Haar werk werd gepubliceerd in Querido's Poëziespektakel, Kluger Hans en Meander Magazine.

Annet over haar werk: “Mensen zeggen dat mijn teksten poëtisch zijn, sferisch en zintuigelijk, muzikaal. Ik schrijf over de dingen waar ik mijn vinger niet op kan leggen: mijn angst voor Dutroux, mijn fascinatie voor de Dönermoorden, hoe mijn geboortegrond in mijn bloed zit.

Ik haat de wereld die barst van snapshots waar je zapt van prikkel naar prikkel, ik haat de tijd die rent en zuigt. Dus ik steel de tijd, ik weeg mijn woorden om mijn en jouw aandacht te vestigen op één ding. Dat je huid er anders van gaat zitten en je hoofd er anders van gaat denken. Ik zap niet door de wereld, ik zoom in op een stukje van de wereld. Omdat ik geloof dat we betere mensen zouden zijn, als we iets aandachtiger zouden zijn.”