#

Foto productie PSSST: © Saris den Engelsman

Els Roobroeck

PSSST

Een muziektheatrale installatie. Op straat staan zes houten installaties. Open één van de deuren en neem plaats. Kijk eens naar buiten. Zie je de mensen op straat? Als een vlieg op de muur kan je iedereen in de gaten houden. Soms zien ze jou ook. Intussen neemt de verteller je mee in een muzikaal verhaal. Verdwijn even in een moment van iemands leven. Beleef bijvoorbeeld een eerste kus, een gênant toiletbezoek, een inventieve oplossing voor tandpijn of het zure einde van een relatie. Ben je nieuwsgierig? Beluister dan alle verhalen.

Schrijvers Maartje Wortel, A.H.J. Dautzenberg en Pepijn Lanen

Maartje Wortel, A.H.J. Dautzenberg en Pepijn Lanen (Faberyayo) zijn jonge schrijvers met elk een heel eigen stijl, taal en humor. Waar Dautzenberg vaak rauw, realistisch en cynisch is, vormt Lanen een mooi tegenwicht met zijn absurdistische insteek en door streetlanguage geïnspireerde neologismen. Wortel verzacht dan weer met een herkenbaar poëtisch realisme. De combinatie van deze drie zorgt voor een gevarieerde en verrassende eenheid.

TAAT
Het collectief TAAT (Theatre as Architecture Architecture as Theater) ontwierp de houten installaties. TAAT werkt op het snijvlak van theater, architectuur en beeldende kunst.

Kwinten Mordijck
Kwinten Mordijck is een muzikant, geluidsontwerper, muziek/lawaai maker en producer uit Gent (B). Hij speelt synths en/of baritonsax onder meer bij de bands MannGold, Kiss the Anus of a Black Cat, Hypochristmutreefuzz. Daarnaast maakt hij muziek voor diverse theater- en dansgezelschappen waaronder NT Gent.


Trailer PSSST

Over VIA ZUID

Els: 'Dankzij de steun van VIA ZUID kreeg ik de kans om mij via de tweejarige subsidie nieuwe maker FPK verder te ontwikkelen als theatermaker en actrice. Hun bijdrage als klankbord, bewaker van het traject en financiële ondersteuner was hierin heel waardevol. Daarnaast hebben ze hun Limburgse netwerk beschikbaar gesteld om mijn werk verder te verbinden aan mogelijke nieuwe paden in het cultuurlandschap.'

Naam

Els Roobroeck

Jaar

2016

Presentatie(s)

PSSST

9 -13|03|2016, Première, Tefaf Festival / Theater aan het Vrijthof, Maastricht

16 - 19|3|2016, TiLT Literair Festival, Tilburg

22 - 26|03|2016, Festival Cement, Den Bosch

08|04|2016, Motel Mozaïque, Rotterdam

09|04|2016, Motel Mozaïque, Rotterdam

26 - 28|08|2016 Zomerparkfeest, Venlo

Samenwerking | (Co)-productie

TAKT Dommelhof (B), Fonds Podiumkunsten en VIA ZUID

Meer info

www.compagniecovar.nl


#

Over Els

Actrice en theatermaker Els Roobroeck (1981, Kortrijk) studeerde in 2008 af aan de part-time opleiding docent/regisseur van de Toneelacademie Maastricht. Daarvoor behaalde ze een master in de logopedie en audiologie aan de Universiteit Gent. In 2013 richtte ze het Vlaams-Nederlandse muziektheatergezelschap Compagnie COVAR op.

Naast haar werk voor COVAR is Roobroeck reeds enige jaren verbonden als regisseur aan de JeugdTheaterSchool Partoet (Maastricht), als gastdocent Jongerenregie aan de Toneelacademie Maastricht en als docent elementair spel bij de Landelijke Oriëntatie Toneelscholen. Daarnaast schrijft en bewerkt Els teksten voor theater.

In haar theaterwerk streeft ze naar verbinding, zowel met het publiek als met andere kunstdisciplines. Theater is voor haar een manier om mensen mee te nemen naar een wereld die aanzet tot voelen en denken. Een wereld die het alledaagse leert te appreciëren en het wonderlijke toe laat.

De muziektheatrale installatie PSSST is het meest recente project van Els Roobroeck/COVAR. Eerder maakte Roobroeck, in samenwerking met Hans Stubbe, ‘Medea Redux’, ‘Tot de stilte er op volgt’ en ‘Adult World’.