#

Germaine Sijstermans

Work in progress presentatie Intro

Work in progress -presentatie als onderdeel van haar residentie bij Intro op 3 april. Componist en klarinettiste Germaine gaat haar werken samen uitvoeren met de Berlijnse muzikanten Johnny Chang (altviool) en Rishin Singh (trombone). In dit concert staat het werk "call, there" centraal. In lijn met Germaine's interesses en onderzoek voor haar residentie richt ze zich sterk op de relatie tussen de musici: de beleving en realisatie van de muziek door te luisteren en op elkaar te reageren.Germaine’s residentie bij Intro wordt mede mogelijk gemaakt dankzij de co-productie met VIA ZUID.

#Abstrusity, for shapes and sounds

Work in Progress

Germaine Sijstermans en choreografe Mami Izumi versmelten in een performance bestaande uit insinuaties en silhouetten.

Een abstract en toch organisch samenspel van vormen, beweging en geluiden, enerzijds levend, anderzijds statisch. Bij Germaine Sijstermans spelen stilte, gebruik van ruimte en aanwezigheid in combinatie met musiceren spelen vaak een belangrijke rol in haar werken. Mami Izumi is werkzaam als danseres, dansdocente en maker, zich richtend op performances in publieke ruimte, waarbij publieksparticipatie een grote rol speelt. Mami interesseert zich in de fysieke interactie met ruimte en objecten. Middels improvisatie als vorm onderzoekt zij nieuwe bewegingen en veranderende relaties tussen lichaam, ruimte en tijd.

Te zien tijdens Sneak Peek Heerlen op 15 nov 2017 en Winternights Maastricht 16 december

#

HEIM

In een niet nader te noemen kroeg in Heerlen werden Germaine Sijstermans en Merlijn Huntjens (stadsdichter Heerlen) Heim. Tijdens het Limburgfestival gaat Heim een nog nader in te vullen dialoog aan, een dialoog tussen gesproken poëzie en klarinet. Merlijn Huntjens is de stadsdichter van Heerlen en in 2016 en 2017 stond hij in de finale van het NK poetry slam. Germaine Sijstermans is een klarinettiste die graag speelt met het gebruik van ruimte, stilte, experiment, lichamelijkheid en toeval. Naast de klarinet en basklarinet schroomt zij in haar musiceren geen enkele wijze of geluidsbron om haar klanken te realiseren.

In opdracht van het Limburg Festival (2017) en talentmakelaar VIA ZUID maakten ze Heim speciaal op maat van de Nestvlieders-tocht.

Naam

Germaine Sijstermans

Jaar

2018

Projecten

Abstrusity

Heim

Diversen muziekconcerten


Data

3 april 2018 | Work in progress - residentie presentatie Intro

Abstrusity, 15 november Sneak Peek Heerlen & Winternights 16 december

Heim, tijdens Limburg Festival, 23 augustus 2017


Meer info

website Germaine Sijstermans

#

Germaine Sijstermans

Klarinettiste Germaine Sijstermans behaalde haar masterdiploma als uitvoerend musicus bij Codarts in Rotterdam. Eerder deed ze haar bacheloropleiding aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag.

Ze heeft een passie voor hedendaagse muziek.

In haar projecten spelen ruimte, stilte, experiment, lichamelijkheid en toeval vaak een grote rol.

Germaine werkt voortdurend samen met componisten en artiesten, ontwikkelt zelf muziektheaterwerken en performance art. Ze is graag dicht betrokken bij de ontwikkeling van nieuwe stukken.

Gedurende de jaren zijn er veel stukken voor haar geschreven, waarnaast zij ook meer en meer eigen werken heeft ontwikkeld.

Als klarinettiste schroomt Sijstermans in haar musiceren geen enkele wijze of geluidsbron om haar klanken te realiseren.