#

Foto voorstelling: © Floyd Koster

Joke Emmers

#

I Used to Love to Look at the Ocean, But Now I Don't Care If I Ever See It Again

Muzikale, fysieke, zwartgallige en komische voorstelling. Throwback time naar de Grote Depressie in Amerika toen dansmarathons een grote bron van entertainment waren. Rijk keek naar arm. Onbekend keek naar bekend. Ze dansten dag en nacht. Joke en Daan kruipen - 75 jaar later - in de huid van twee deelnemers, in een strijd die meer om uithoudingsvermogen dan om danskwaliteiten draait. Zullen de blaren op hun voeten hen tegenhouden of gaan ze moedwillig door?

-------------------------------------------------

#


EYES WIDE SHUT

Een duister carnaval

"Zo indringend zo indrukwekkend en ontroerend! Prachtig gespeeld, het kwam echt binnen en zo'n mooie zang en muziek, helemaal geweldig en prachtig..." Anna de Dreu, 19-9-16

Beau Schneider en Joke Emmers spelen de hoofdrollen in deze ijzingwekkende thriller waarin een gewone man koortsachtig op zoek gaat naar zijn diepst verborgen verlangens. In de regie van artistiek leider Servé Hermans speelt het verhaal zich af tegen de achtergrond van het opzwepende Limburgse carnavalsfeest.

Toneelgroep Maastricht | tekst Jibbe Willems |Muziek Bendix Dethleffsen | foto Stefan VanfleterenOver VIA ZUID

Joke: 'De steun van VIA ZUID stelt mij in staat mezelf als maker en actrice verder te ontwikkelen. Zowel op artistiek als zakelijk vlak kan ik enorm groeien. Zo hoop ik in de toekomst voorstellingen te maken die vele mensen zullen ontroeren.'

Naam

Joke Emmers

Jaar

2016

Presentatie(s)

I Used to Love to Look at the Ocean

Tournee in maart | 2017

Samenwerking | (Co)-productie

B12vzw, C-Mine cultuurcentrum, TAKT Dommelhof, Provincie Limburg, Stroom, HKU, Beste Buren en VIA ZUID

Meer info

http://b12vzw.jimdo.com/


Eyes wide shut

Tournee door Nederland en België van 27 augustus - 12 november 2016

www.toneelgroepmaastricht.nl

Meer info

#

Portret: © Michael Dilissen

Over Joke

Theater – spelende maker

Joke Emmers (1990) is met recht een multitalent te noemen. Ze studeerde af aan het Conservatorium te Antwerpen. Ze liep stage bij NT Gent, dat toen coproduceerde met Toneelgroep Amsterdam. Daaruit vloeiden veel opdrachten voort. Emmers stond reeds in de Brakke Grond met haar solo tijdens het ITs Festival van 2002. Emmers werkte oa. voor NTGent / TGA, De warme winkel, de Queeste, Dimitri Leue, speelde in de tv serie Charlie en danste in 2013 de solovoorstelling La Bete van choreograaf Jan Martens. Momenteel staat zij in producties van Toneelgroep Maastricht (TGM) en tourt ze met haar eigen productie: 'I used to love to look at the ocean’. Eind 2016 speelt ze voor Toneelgroep Maastricht in Eyes wide shut.

Als actrice combineert Emmers graag alle aspecten: spelen, dansen, maken en filmen. Fysieke grenzen fascineren haar waarbij beweging en uitputting centraal staan.