#

Joke Emmers

#

I Used to Love to Look at the Ocean, But Now I Don't Care If I Ever See It Again

Muzikale, fysieke, zwartgallige en komische voorstelling van theatermaker Joke Emmers. Throwback time naar de Grote Depressie in Amerika toen dansmarathons een grote bron van entertainment waren. Rijk keek naar arm. Onbekend keek naar bekend. Ze dansten dag en nacht. Joke en Daan kruipen - 75 jaar later - in de huid van twee deelnemers, in een strijd die meer om uithoudingsvermogen dan om danskwaliteiten draait. Zullen de blaren op hun voeten hen tegenhouden of gaan ze moedwillig door?


De solo’s 2 (try out)

Met Brieven aan Doornroosje van Toon Tellegen als uitgangspunt maakt Joke Emmers samen met Bas Teeken en Anneleen Boehme een voorstelling over liefde, want wie raakt daarover uitgepraat? Het zal ook gaan over wachten en verwachten. En over hoe die verwachtingen met onszelf aan de haal gaan. Wie bestuurt er hier eigenlijk de boel? Dat gevoel. En over snoepjes van Haribo.

Joke Emmers is 27 en vrijgezel. Dat alleen is toch al reden genoeg om te komen kijken.

Toch, diep in haar hart, verwachtte zij dat er iets gebeuren zou. Zoals zeelieden in nood de horizont afspeuren, liet zij haar blik wanhopig waren over de eenzaamheid van haar bestaan, op zoek naar een wit zeil in de nevelige verten. Wat voor toeval, welke wind het naar haar toe zou drijven en naar welk strand het haar zou voeren, wist zij niet, en al evenmin of het een sloep zou zijn of een schip met drie dekken, beladen met benauwenis of boordevol geluk. Maar elke ochtend bij het wakker worden, hoopte zij dat het die dag zou komen, en gespitst op alle geluiden sprong zij uit bed en was verbaasd dat het zich nog niet aandiende; later met het vallen van de avond steeds droever wordend, verlangde zij dat het maar vast morgen was. Madame Bovary – GUSTAVE FLAUBERT –

De solo’s 2 is een try-out -een work in progress- voor de voorstelling die volgend seizoen gaat touren.

CREDITS

Coaching: Bas Teeken

Spel: Joke Emmers

Muziek: Anneleen Boehme

Techniek: Prem Scholte Albers en/of Lars Morren

Kostuums: Marta Stoffels

Met grote dank aan: Thomas Janssens, HETPALEIS en Toneelgroep Maastricht

Naam

Joke Emmers

Jaar

2017

Samenwerking

De Solo's:

C-Takt, VIA ZUIDen B12 coproducenten

I Used to love...:

B12, C-Mine cultuurcentrum, TAKT Dommelhof, Provincie Limburg, Stroom, HKU, Beste Buren en VIA ZUID.

Agenda

De Solo's try-outs

15 februari| De grote post, Oostende

16 februari | Arenbergschouwburg, Antwerpen

21 februari | Parkstad Limburg Theaters, Heerlen

22 februari | C-Mine Cultuurcentrum, Genk

I Used to Love to Look at the Ocean, But Now I Don't Care If I Ever See It Again

2 maart | CC 't Getouw, Mol

3 & 4 maart | 30 CC - Wagehuys, Leuven

6 & 7 maart | Ekerse theaterzaal, Ekeren

9 maart | CC de Brouckere, Torhout

10 maart| CC Lokeren, Lokeren

11 maart CC De Schakel, Waregem

14 maart | Arenbergschouwburg, Antwerpen

18 maart | CC De Breughel, Bree

23 maart | CC De Kimpel, Bilzen

24 maart Theater aan het Vrijthof, Maastricht

31 maart | CC De Adelberg, Lommel

Meer info

http://b12vzw.jimdo.com/

Over VIA ZUID

Joke: 'De steun van VIA ZUID stelt mij in staat mezelf als maker en actrice verder te ontwikkelen. Zowel op artistiek als zakelijk vlak kan ik enorm groeien. Zo hoop ik in de toekomst voorstellingen te maken die vele mensen zullen ontroeren.'

Over Joke

#

Portret: © Michael Dilissen

Theater – spelende maker

Joke Emmers (1990) is met recht een multitalent te noemen. Ze studeerde af aan het Conservatorium te Antwerpen. Ze liep stage bij NT Gent, dat toen coproduceerde met Toneelgroep Amsterdam. Daaruit vloeiden veel opdrachten voort. Emmers stond reeds in de Brakke Grond met haar solo tijdens het ITs Festival van 2002. Emmers werkte oa. voor NTGent / TGA, De warme winkel, de Queeste, Dimitri Leue, speelde in de tv serie Charlie en danste in 2013 de solovoorstelling La Bete van choreograaf Jan Martens. Momenteel staat zij in producties van Toneelgroep Maastricht (TGM) en tourt ze met haar eigen productie: 'I used to love to look at the ocean’. Eind 2016 speelt ze voor Toneelgroep Maastricht in Eyes wide shut. Joke is ook regelmatig in Nederlandse series op tv te zien.

Als actrice combineert Emmers graag alle aspecten: spelen, dansen, maken en filmen. Fysieke grenzen fascineren haar waarbij beweging en uitputting centraal staan.