#

Lotte Milder | Studio AKATAK

#

ALIUNDE

Archeologie ontmoet technologie

ALIUNDE is een filminstallatie die je meeneemt door de tijd: nu, toen en de toekomst. Wat als we ons voor een moment in andere werelden kunnen verplaatsen en daar geen raket voor nodig hebben?

ALIUNDE is een visueel experiment waarbij aan de hand van de nieuwste technologische ontwikkelingen een kijkvenster geopend zal worden naar de wereld van de Romeinen. Door middel van AR (Augmented Reality) en videoprojecties is een filminstallatie gecreëerd op de resten van Nederlands enige opgegraven Romeinse badhuis in Coriovallum (Heerlen). Een museale ervaring die op deze manier niet eerder heeft plaats gevonden. In het mystieke ALIUNDE kijk je met een nieuwe bril naar de wereld. Vondsten herrijzen uit hun gesteente en je zal oog in oog komen te staan met een Romein. Dat op de plek waar het water - oorsprong van leven - de mensen aantrok van elders: ALIUNDE

CREDITS

ARTISTIEKE LEIDING Lotte Milder

FILM & ANIMATIE Karlijn Milder en Mats Logen

3D-ANIMATIE Mathijs Brussaard en Peter Geerts

SCENARIO Sophie Mantel en Lotte Milder

PRODUCENT AKATAK

UITVOEREND PRODUCENT Tom Verberne

CO-PRODUCENT VIA ZUID, Cultura Nova, Cadac Group, Thermenmuseum en Cinesud


#

WHAT IF (WAT ALS)

"Je bent in dezelfde kamer, maar ik weet helemaal niet wat voor kleren je draagt,

die je zo zorgvuldig uitgekozen hebt deze ochtend.

Sorry dat ik er niets van zei,

dat ik het niet eens opmerkte.

Echt, sorry."

WHAT IF (WAT ALS) gaat over het moment van bloei dat plaats had kunnen vinden, maar nooit plaats vond. De performance is ontstaan vanuit een fascinatie voor de "Wat als..." vragen tijdens het sterfbed. Het kwetsbare en tragische moment van de mens die terug kijkt.

CREDITS

Een performance van AKATAK

Performer Lotte Milder

Kostuumontwerp Lotte Milder

Kostuum gemaakt door Jennifer Kerkvliet

Licht en projectie Karlijn Milder & Mats Logen

Fotografie AKATAK

Producer AKATAK

Coproductie VIA ZUID & Fashionclash

Met dank aan Branko Popovic, Joost Horward, Tom Verberne & Sophie Mantel

#

Iemand, niemand, 100.000 (One, no one, 100.000)

Iemand, niemand, 100.000, een performance, (korte film en fotoserie even afspreken met Lotte wat er wel en niet gepresenteerd wordt), geïnspireerd op het boek van Luigi Pirandello, gaat over het zien en oordelen over de ander/het andere.

Het laat een zoektocht zien waarin de performer tot het besef komt dat zij niet één iemand is, maar meerdere, zelfs honderdduizend verschillende iemanden in het bewustzijn van haar medemensen.

"De dingen zien met ogen die niet konden weten hoe de andere ogen ze zagen. Praten en elkaar begrijpen. Iedereen nam het op zijn eigen wijze voor waar aan en eigende het zich toe om, hoe dan ook, zijn leven op een of andere manier, elke dag weer, inhoud te geven.”

Luigi Pirandello (1867 - 1936)

Iemand, niemand, 100.000 is een project met uitingsvormen in verschillende disciplines: een performance (die zowel op als naast de catwalk gepresenteerd wordt), een fotoserie en een korte fictie film. Deze zijn allen te zien tijdens het Fashionclash festival 2016 te Maastricht. Voor het 80 jarig jubileum van het Van Abbemuseum was een preview van de performance te zien in een museale context.

Credits performance:

Een performance van Lotte Milder

Regie: Sophie Mantel

Performer: Lotte Milder

Lichtontwerp/video-projecties: Karlijn Milder

Credits film en fotografie:

Regie/ scenario: Lotte Milder en Karlijn Milder
Regie assistent/ co-scenarist: Sophie Mantel
Director of photography: Karlijn Milder


Naam

Lotte Milder | Studio AKATAK

Jaar

2017

Voorstellingen in 2017

  • ALIUNDE
  • What if
  • Iemand, niemand 100.000

Samenwerking en speeldata

ALIUNDE

Producent Studio AKATAK.

Coproductie Cadac Group, VIA ZUID, Cultura Nova, Thermenmuseum en Cinesud.

22 t/m 26 aug, Cultura Nova Thermenmuseum Heerlen

What if

Coproductie VIA ZUID & Fashionclash

Met dank aan Branko Popovic, Joost Horward, Tom Verberne & Sophie Mantel

30 juni FASHIONCLASH

Iemand, niemand 100.000

29 & 30 april Compagnietheater Amsterdam

Meer info

Meer informatie over Lotte Milder en Studio AKATAK

#

Lotte Milder

Lotte Milder (1990) studeerde in 2016 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht. Lotte is altijd gedreven geweest door een grote nieuwsgierigheid: Hoe en waar kunnen verschillende werelden elkaar ontmoeten en in gesprek gaan met elkaar?

Vanuit deze nieuwsgierigheid heeft Lotte altijd gewerkt en zichzelf op meerdere gebieden begeven binnen podiumkunst, mode, film en fotografie.

Zo begon haar ervaring gedurende een stage bij acteursgroep Wunderbaum, waar haar passie als makende performer ontstond. Daarna stond ze regelmatig op het podium in het werk van regisseuse Sophie Mantel, choreograaf Guilherme Miotto en in haar eigen catwalk performances tijdens Fashionclash Festival. Gedurende de afgelopen jaren was ze veel te zien in het film- en fotowerk van de makers Mats Logen en haar zus Karlijn Milder.

Samen met Mats en Karlijn werken ze nu binnen studio AKATAK aan films, fotoseries en performances. Op dit moment zijn ze bezig aan de korte fictiefilm Iemand, niemand, 100.000, waarbij Lotte als regisseur en actrice betrokken is.

Voor FASHIONCLASH 2017 ontwikkelde ze What if en voor Heerlen, het Thermenmuseum maakt ze ALUINDE welke te zien is op Cultura Nova.