Lubert Priems

#

Vooruit naar buiten!

theaterluistervoorstelling

De keuze om de wereld in te gaan, naar buiten, was ooit een bewuste stap. Wie zijn voordeur achter zich dichttrok, was voorbereid op de indrukwekkende buitenwereld. De meesten van ons trotseren de wereld nog steeds niet zonder talisman. Je bent naakt zonder je tas. Of het nu je broekzak, handtas of rugzak is; een deel van onszelf zit beschermd in dat kleine omhulsel van leer, plastic of stof. We zijn misschien wel buiten, maar dragen altijd een intieme samenvatting van wie we zijn met ons mee, en voelen ons daardoor veilig.

Op reis

Je kunt niet weten hoe het is om een ander te zijn, maar je zou best eens een eindje met een ander kunnen meelopen. Vooruit, naar buiten! biedt je die mogelijkheid. Je kiest een tas, krijgt er een koptelefoon bij en gaat op reis. Deze bijzondere voorstelling is voor iedereen die zijn oren eindelijk weer eens wil gebruiken om echt te luisteren, en een ander binnen te laten.

Reserveren verplicht.

www.verhalentocht.eu voor meer informatie, tickets en reserveren

Vooruit, naar buiten! is gebaseerd op een kunstwerk van Miek Corten. Haar installatie Verbinding, de reis van 700 tassen is van 11-8 t/m 22-10 te zien in Museum De Domijnen Historie & Archeologie.

Met de theatervoorstelling breng je ook een bezoek aan deze expositie. Naast de voorstellingen kan je tijdens de openingstijden van het museum ook een audiotour lopen via een app met fragmenten uit de voorstelling. Twee uren voor, tijdens en twee uren na de voorstelling is deze app niet beschikbaar.Naam

Lubert Priems

Jaar

2017

Vooruit naar Buiten!

Speeldata

10 t/m 27 aug

wegens groot succes, extra voorstellingen

9, 10, 16 en 17 september steeds om 15.00uur & 18.30uur

Museum De Domijnen


Meer info, tickets en reseveren

Verhalentocht of via Stichting Laudio

(reserveren verplicht)

Samenwerking

Museum De Domijnen, Het Laagland en VIA ZUID (coproductie) Recultura, De Companen, Europe calling, St. Rosa festival

Met dank aan

VSBfonds, Gemeente Sittard-Geleen-Born, Prins Bernhard Cultuurfonds, Janivo, FSI, Raod veur ’t Limburgs, Tapperie De Gats, Hotel De Limbourg

#

Lubert Priems

(1976) audio documentaire maker en journalist voor o.a. de regionale omroep L1 en instanties zoals Huis voor de Kunsten en Monumentenwacht Limburg. De kracht van audio weet hij optimaal te benutten. Daardoor spreekt hij zijn publiek, of dat nu theaterpubliek is of een radioluisteraar, aan op hun verbeeldingskracht en beeldvorming over een onderwerp.

Luberts interesse is evident, maar in het bijzonder bij sociaal maatschappelijke en persoonlijke verhalen ligt zijn hart en kracht.

“Mensen zijn waanzinnig interessant. Hun wensen waar ze voor vechten, dromen die niet uitgekomen zijn en dat waar ze van houden. Die verhalen wil ik hen zelf laten vertellen. Ik leg graag dat knoopje tussen de verteller en de luisteraar”

Priems is initiatiefnemer van diverse gewaardeerde locatievoorstellingen waarbij hij de grenzen onderzoekt tussen het journalistieke en het artistieke, tussen audio, beeld en het verteltheater op locatie.

Priems maakte in 2016 de indrukwekkende theatrale audiotour Aufrecht gehen en diverse app’s met de waargebeurde verhalen die schuilen achter de graven op Duitse militaire begraafplaatsen van Nederland, België en Duitsland.

In 2017 maakte hij de luistervoorstelling Vooruit, naar buiten! Je kiest een tas, krijgt er een koptelefoon bij en gaat op reis.meer info