#

Mahlu Mertens & Hanne Vandersteene

Productie(s)

Stadsruis (10+)

Een voorstelling met 11 jongeren van verschillende culturen tussen de 10 en 17 jaar. Ze werkten daarvoor samen met choreograaf Jasper Dzuki Jelen (100hands) en geluidskunstenaar Stijn Dickel (aifoon)

Mensen zeggen dat er een logica is
een soort samenhang
of een God.
Als dat zo is, dan denk ik dat God ADD heeft.
Maar ik neem hem dat niet kwalijk, hè.
De wereld organiseren, da moet ook nie gemakkelijk zijn.

Klik hier voor meer info over de voorstelling

Naam

Mahlu Mertens & Hanne Vandersteene

Jaar

2015

Presentatie(s)

Stadsruis

Voorjaar 2015 in Gent

Samenwerking |(Co)-productie

Aifoon, de Kopergietery en VIA ZUID

Meer info

www.grensgeval.eu
#

Portret Mahlu: © Antoine van Kaam

Over Mahlu & Hanne

Mahlu Mertens (1987) studeerde af aan de Toneelacademie Maastricht als regisseur en dramadocent, maar specialiseerde zich ook in het schrijven van theaterstukken. Hanne Vandersteene (1988) stu-deerde regie aan de Toneelacademie Maastricht en volgde daarna een master Drama aan het KASK in Gent. Hun samenwerking begon op de toneelacademie met de voorstelling Wat niemand hoeft te weten. De poëtische tekst van Mahlu bleek heel mooi samen te gaan met de fysieke regie van Hanne en in hun afstudeervoorstelling After All  (14+) (eervolle vermelding Ton Lutzprijs) zetten ze dit onderzoek voort. Daarnaast maakten ze bij Teatro Luna Blou in Willemstad (Curaçao) Running Wild (12+).

Sinds 2015 maken Mahlu en Hanne jeugdtheater onder de naam Grensgeval. In hun producties zoeken ze steeds naar samenwerkingen met andere disciplines; Baktheater in Wafelwacht, poëzie in Wat niemand hoeft te weten, een onderdompeling in geluid in Stadsruis. Voor hun nieuwe voorstelling POLLOCK (2016) werken ze samen met een circusartiest en een geluidskunstenaar om een 4+ voorstelling te maken over de schilder Jackson Pollock.