#

Maria Dominguez


CONTENCO

CONTENCO; een nieuw trio bestaande uit pianist Maria Dominguez Perez, slagwerker Pablo Paz Lopez en flamenco-danser Federico Ordoñez .

Contenco verbindt twee verschillende muzikale talen en tradities, flamenco en hedendaagse muziek, met als doel nieuwe muzikale paden te bewandelen en op zoek te gaan naar een nieuwe vorm van artistieke expressie.
Deze drie Spaanse artiesten zetten een nieuwe stap in hun muzikale carriere en gaan voor meer verdieping vanuit een intrinsieke motivatie om muziek te maken die een afspiegeling is van hun eigen muzikale en persoonlijke ervaringen

Maria zoekt naar een nieuwe samensmelting van moderne piano-composities met flamenco dans.

De missie is om combinaties van hedendaagse muziek met traditionele stijlen zoals flamenco te verkennen, een nieuwe taal en nieuwe soorten muziek te creëren. Waarmee ook weer nieuwe publieksgroepen aangesproken worden die niet bekend zijn met muziekgenres van buiten hun grenzen - zowel geografisch als conceptueel. Contenco's passie is ook om gemeenschappen te inspireren, te boeien, te bekrachtigen, op te voeden, te creëren en te bouwen door middel van hedendaagse muziek en flamenco.

Ze dagen de traditionele concertervaring uit, verkennen muziek uit de 20e en 21e eeuw, spelen werk van nog levende componisten en presenteren werk voor zeer diverse doelgroepen. En last but nog least werken ze graag samen en omarmen ze nieuwe technologie en avant-garde.


#


Naam

Maria Dominguez

Jaar

2017

Samenwerking

Intro in situ & coproductie VIA ZUID

Waar te zien in 2017 oa.

9 april Salon de heerlijkheid, Kasteel Baexem

23 aug Limburg Festival

10 nov. AINSI Maastricht

17 sep Radio 4: Tussen Hemel en Aarde, Musica Sacra Maastricht

4 & 5 november Club Sandwich, Talent LAB, bordenhal Maastricht

15 & 16 december WINTERNIGHTS Ains Maastricht


Meer info

Promo video CONTENCO

Website Maria

Facebook Maria

#

Maria Dominquez

De veelzijdige Spaanse pianiste Maria Dominquez (1991) is creatieve performer in de hedendaagse muziek. Spannend en fijngevoelig.

Een rasechte vakvrouw en multitalent. Al sinds haar achtste achter de piano, in Spanje afgestudeerd aan het conservatorium, klassiek geschoold als zangeres en met een sterke liefde voor hedendaagse muziek. Maria volgt momenteel de masteropleiding aan Conservatorium Maastricht en is zich aan het specialiseren aan het conservatorium van Amsterdam in ‘hedendaagse muziek met niet westerse technieken’

Met haar gezelschap CONTENCO verbindt ze twee verschillende muzikale talen en tradities, flamenco en hedendaagse muziek, met als doel nieuwe muzikale paden te bewandelen en op zoek te gaan naar een nieuwe vorm van artistieke expressie.