#

Marie van Vollenhoven

Productie(s)

Infinity

In deze theatrale dansperformance onderzoekt Van Vollenhoven samen met componist/muzikant Marc Alberto en danser/choreograaf Uri Eugenio het mysterie van de oneindigheid en hoe je daar als mens bijna niet mee om kunt gaan. De ervaring van oneindigheid, het oneindige heelal is zowel ontzagwekkend als poëtisch. Het gevoel van oneindigheid is niet iets dat je enkel beziet, het bestaat ook in jou.

Met speciaal door Van Vollenhoven gemaakte abstracte 3-dimensionele animaties maakt danser Uri Eugenio een reis door iIfinity op alle niveaus, onder begeleiding van nieuw gecomponeerde muziek door Marc Alberto. In Infinity nemen de drie makers in een gelijkwaardige samenwerking de rol in van regisseur. 

Klik hier voor de Trailer

Over VIA ZUID

Marie: ‘VIA ZUID geeft zin om verder te gaan. Met de steun van VIA ZUID krijg ik een helder overzicht van mogelijkheden en voel ik mij gesteund in mijn vernieuwende werkwijze. In 2016 hoop ik samen met VIA ZUID en hun netwerk verder te professionaliseren en nieuwe podia te vinden om mijn gedachtegoed ten tonele te brengen.’ 

Naam

Marie van Vollenhoven

Jaar

2015

Presentatie(s) 

Infinity

9 | 12 | 2015 Wereldpremière, AINSI       Maastricht 

Samenwerking | (Co)-productie

Intro in Situ, Theater aan het Vrijthof, Ainsi, VIA ZUID

Meer info

www.marievanvollenhoven.nl/

www.ininfinity.productions/foundation-2/

#

Over Marie

Visual artist / theatermaker

Afgestudeerd als beeldend kunstenaar woont en werkt van Vollenhoven (1983) in Maastricht.

Doceert aan de opleidingen iArts - Interdisciplinary Arts en MAMDT - Multimedia Design & Technology

Visual artist Van Vollenhoven maakt als ‘traditioneel’ tekenaar en schilder bijzondere performances en installaties. Ze werkt samen met muzikanten, dansers, schrijvers, wetenschappers en andere professionals. Tijdens de performances en installaties komen haar abstracte tekeningen en digitale animaties op verbluffende wijze tot leven. Van Vollenhoven onderzoekt het hedendaagse Gesammtkunstwerk en ontwikkelt een nieuwe beeldtaal die het publiek inspireert en betekenis geeft aan onze tijd. Alles komt samen; theater, film, dans, muziek, beeldende kunst, filosofie, wetenschap, technologie en samenleving.

Marie van Vollenhoven timmert aardig aan de weg en heeft al veel (internationale) exposities, optredens en installaties op haar naam staan. In 2016 en 2017 werkt zij aan een solo performance en een zaalvoorstelling: THE BLACK & WHITE GAME