#

Marie van Vollenhoven

THE INFINITY GAMES

#

THE INFINITY GAMES is een langlopend interdisciplinair onderzoek met wetenschappers, artiesten, gamedesigners én het publiek. Een performance reeks, die zich steeds verder zal ontwikkelen aan de hand van onderzoeksresultaten. Wetenschappelijk en artistiek onderzoek, dat plaats vindt in het lab, online - iedereen mag mee doen met een interactieve enquete en game -, en tijdens theatrale performances.

Het publiek wordt uitgenodigd te participeren in een zoektocht naar harmonie in beeld en muziek, en... het leven.

meer informatie over The Infinity Games

Papieren Land

Film | Cross-over documentaire | performance | art

#

Shahib Sidow toont ons in Papieren Land hoe het is om op te groeien als kind en als een niet geaccepteerde vluchteling in de Nederlandse maatschappij.

Wat doe het met je als je opgroeit in een land waar je 20 jaar lang ontkent wordt als volwaardig Nederlands burger?

We maken kennis met zijn levensverhaal en zijn vriendschap met Marie. De vertelwijze wisselt af tussen documentaire en performance.


solo & collaborations

#

Als Visual Performer onderzoekt Marie hoe ze haar eigen instrument voor live optredens met visual art kan ontwikkelen en inzetten op het podium.

Ze treedt op met dansers, schrijvers en musici. Ze trad onder meer op met Claudius Valk, Uri Eugenio, KRAAi Jazz collective en met haar duo MariaMarie.

Visual performer

Naam

Marie van Vollenhoven

Jaar

2017

Samenwerking

Co-productie Jazz Maastricht, VIA ZUID, Theater aan het Vrijthof, Intro in Situ & IMPACT Maastricht University

Agenda 2017

16 december MariaMarie, WINTERNIGHTS Ainsi Maastricht

4 & 5 Club Sandwich, Talent LAB - Bordenhal Maastricht

9 maart & 10 maart, Infinity Games: Première Level 3 | TEFAF Maastricht


Meer info

www.marievanvollenhoven.nl

www.ininfinity.productions/foundation-2/

interview cultureel magazine Jeroen

Over VIA ZUID

Marie: ‘VIA ZUID geeft zin om verder te gaan. Met de steun van VIA ZUID krijg ik een helder overzicht van mogelijkheden en voel ik mij gesteund in mijn vernieuwende werkwijze. Ik hoop samen met VIA ZUID en hun netwerk, verder te professionaliseren en nieuwe podia te vinden om mijn gedachtegoed ten tonele te brengen.’

Over Marie van Vollenhoven

Visual artist / theatermaker

Afgestudeerd als beeldend kunstenaar woont en werkt van Vollenhoven (1983) in Maastricht. Doceert aan de opleidingen iArts - Interdisciplinary Arts en MAMDT - Multimedia Design & Technology.

Marie van Vollenhovens producties zijn een kostbaar amalgaam van mime, dans, muziek, beeldende kunst, licht, technologie, live animatie- en videoprojecties. Met haar stichting IN INFINITY Productions reist Marie als stichtingsdirecteur en als maker door het hedendaagse Gesammtkunstwerk waar disciplines elkaar ontmoeten. Marie gelooft dat vergaande interesse in elkaars vakgebied en samenwerkingen een nieuwe taal opleveren, die betekenis geeft aan onze tijd. Haar werkwijze ziet ze als de manier waarop we in onze maatschappij met elkaar om zouden kunnen gaan en hoe we elkaar zouden kunnen inspireren.

Tijdens de performances en installaties komen haar abstracte tekeningen en digitale animaties op verbluffende wijze tot leven. Alles komt samen; theater, film, dans, muziek, beeldende kunst, filosofie, wetenschap, technologie en samenleving.

Marie van Vollenhoven heeft al veel (internationale) exposities, optredens en installaties op haar naam staan. In 2017 en 2018 werkt zij verder aan THE INFINITY GAMES, aan solo optredens en ontmoetingen als Visual Performer (o.m. in MariaMarie) en aan de cross-over documentaire (50 min) Papieren Land.


Filmportret over Marie van Vollenhoven