De Mannschaft

Productie(s)

TIMOTHY

TIMOTHY is gebaseerd op de documentaire ‘Grizzly Man’ van Werner Herzog, die het tragische verhaal ontleedt van Timothy Treadwell, een man die het opneemt voor de beren van het Katmai National Park in Alaska. 13 jaar lang woont hij bij de beren en beschermt hij hen, maar de dertiende zomer worden hem en zijn vriendin Amie fataal. Zijn extreme liefde voor de beer en zijn isolement doen Timothy vervreemden als mens.

TIMOTHY is een duistere, beeldende voorstelling die schuurt in beeld en taal. De live muziek schildert het uitgestrekte woeste landschap, ze komt deels organisch tot stand en ze is even onvoorspelbaar en verwoestend en indrukwekkend als de wildernis van Alaska, Timothy’s eigen wildernis. Live filmbeelden gaan naadloos over in spel en beweging.

TIMOTHY is een verhaal over een verloren ziel, dolend, zoekend naar een publiek, naar erkenning, naar graag gezien worden. Naast hem staat een vrouw die hem graag ziet, maar ze geraakt niet binnen. Hoe harder zij probeert hen dichter bij elkaar te brengen en tot hun essentie te komen, hoe verder ze uit elkaar worden gedreven.

TIMOTHY gaat over de liefde, maar vooral over de fatale bijwerkingen ervan

Over VIA ZUID

Michai: 'De ondersteuning van VIA ZUID heeft er voor gezorgd dat we de voorstelling effectief konden maken. Belangrijker dan de financiële steun die we van hen kregen zijn de mensen waar ze ons mee in contact hebben gebracht: Derk Stenvers verzorgde onze live-video en Laura Wallrafen de scenografie. Beiden zijn talenten bij VIA ZUID. Zonder hen was er decor noch video geweest.'

Naam

De Mannschaft

Jaar

2016

Filmportret

Michai Geyzen, januari 2016

Presentatie(s)

TIMOTHY

04|12|2015, Première, de Warande, Turnhout

Cultuurcentrum Schoten; De Arenberg Schouwberg, Antwerpen; Cultureelcentrum De Westrand, Dilbeek (i.s.m. Strombeek-Bever); C-mine cultuurcentrum Genk/Werkplaats, Genk; 30CC Leuven

Klik hier voor info over de voorstellingen in 2015 en 2016

Samenwerking | (Co)- productie

C-mine cultuurcentrum, VIA ZUID, De Warande, Arenbergschouwburg, HETGEVOLG

Meer info

www.demannschaft.be


Affiche: © Charlotte Woutersphoto's

#
#

Portret: © Bram Tack

Over Michai

De Belgische Michai (1983) studeerde in 2012 af als drama-docent/regisseur aan de Toneelacademie van Maastricht. Aansluitend doorliep hij het traject Master Regie, eveneens aan dezelfde toneelacademie. Geyzen maakte/regisseerde in 2014 de voorstelling ‘Über-ich’ onder de naam Michai Geyzen/Laika in samenwerking met De Warande. Deze voorstelling won de MU-ZEE-UM jeugdjury prijs op TAZ 2015. Ook als speler was Michai in zijn eigen werk en elders te zien oa. in ‘Fight Night (Ontroerend Goed), ‘Über-Ich’, ‘En we stierven nog lang en gelukkig’ (Sermoen), ‘Hendrik’ (Studio Gebroed/Boulevard festival) en ‘Romeo en Julia’ (Hans van de Boom).

Verder werkt Michai als docent/trainingsacteur/ acteur/regisseur/coach voor De Kaaiman, Kunst in Zicht, verschillende amateurverenigingen, Impuls VZW, Open Doek, de Warande, Provincie Antwerpen en Act inc.

In 2015 maakte Michai Geyzen TIMOTHY  bij zijn nieuw opgerichte gezelschap De Mannschaft. Een gezelschap van Geyzen en Stijn Van de Wiel dat maatschappelijk relevante voorstellingen wil maken.