Nina Willems

Productie(s)

INSLAG

De voorstelling INSLAG focust op de impact van een hersenbloeding. Wat gebeurt er met de beleving van de wereld om je heen? Samen met neuropsychologe Sarah Willems interviewden Nina Willems en regisseuse Marijke de Kerf wetenschappers, patiƫnten en behandelaars. Met die verhalen als inspiratie maakten ze een performance waarin ze proberen dichter bij het moment van 'inslag' te komen. Na afloop van elke voorstelling voerde Sarah Willems een verdiepend gesprek met een psycholoog, therapeut en/of patiƫnt waarbij ze ingaat op de wetenschappelijke kant van het hebben van een hersenbloeding.

DOORGROND

Voor de voorstelling DOORGROND keert Nina Willems samen met theaterschrijfster Annet Bremen (geboren in Landgraaf) terug naar de stad waar ze opgroeide: de voormalige mijnstad Heerlen. Ze onderzoeken de impact van het mijnverleden, maar ook die van de sociale en economische crisis die op de mijnsluitingen volgde, op de identiteit van de stad. Ook onderzoeken ze hoe de stad henzelf gevormd heeft en hun gemengde gevoelens tegenover Heerlen. De voorstelling werd op Festival Cultura Nova uitgevoerd tijdens het Jaar van de Mijnen 2015, waarin Heerlen stilstond bij de Mijnsluitingen van 50 jaar geleden.

VERWEVEN

De installatie VERWEVEN is een jaarlijks terugkerend onderdeel van het FASHIONCLASH Festival in Maastricht, waarin Nina op zoek gaat naar de verhalen achter de kleding die mensen dragen. Ze interviewt hiervoor tijdens het festival mensen die een bijzondere stijl hebben. Hiervan wordt telkens een kort videoportret gemaakt, dat in de installatie getoond wordt. Verweven slaat een brug tussen mode als kunstvorm zoals die op Fashionclash getoond wordt (2014 en 2015) en mode als vorm van expressie voor ieder mens. Het richt zich op de verhalen van gewone mensen over de manier waarop zij met hun kleding vorm geven aan hun identiteit.

Naam

Nina Willems

Jaar

2015

Filmportret

Nina Willems, februari 2016

Presentatie(s)

INSLAG

3-5 | 09 | 2014 - Festival Cultura Nova

18 | 03 | 2015 - Festival Cement Den Bosch

20 - 21 | 03 | 2015 - Festival Cement Den Bosch

6 en 7 November 2015: Het Compagnietheater Amsterdam

Samenwerking | (Co)-productie

Festival Cultura Nova Heerlen, Fashionclash Festival, Festival Cement Den Bosch Maastricht, Stichting Edmond Hustinx en VIA ZUID.

Meer info

http://www.ninawillems.com

#

Over Nina

Theater

Nina Willems studeerde in 2011 af aan de Theatrale Performance opleiding van de Toneelacademie Maastricht. Daarvoor studeerde ze drie jaar Neuropsychologie aan de Universiteit van Utrecht. Na haar afstuderen werkte ze onder andere als regieassistent bij de Veenfabriek, Toneelgroep Maastricht en maakte ze eigen solovoorstellingen voor Fashionclash, Over het IJ Festival en Cultura Nova. Nina zoekt de grens op tussen theater en wetenschap.

In Mei 2014 ontving Nina van het Fonds Podiumkunsten de Subsidie Nieuwe Makers voor een tweejarig talentontwikkelingstraject, waarin zij drie voorstellingen maakte: Verweven, Inslag en Doorgrond. Alle drie haar voorstellingen waren in 2015 te zien op Cultura Nova.

INSLAG van is de tweede in een reeks van drie voorstellingen binnen dit traject.