Nora Ramakers

#

HUNTING

Afstudeervoorstelling


HUNTING is een voorstelling over erotiek en melancholie. Een alternatief scheppingsverhaal, in een gemoderniseerd Eden. Een voorstelling over een man en een vrouw, die elkaar ontmoeten in een geconceptualiseerde ruimte. Ze worstelen met de vraag hoe vlees te worden in een wereld van symbolen en vaststaande tekens. Hun verlangen samen te smelten, blijkt een onmogelijke poging, die resulteert in een worsteling met fatale gevolgen.


als alle sagen, voorbeelden en oerkrachten van de geschiedenis

over al het handelen heen liggen als sluiers

die de blik troebel maakt, de handen vloeibaar en de harten jachtig


Credits

Concept, tekst & spel: Nora Ramakers & Timo Tembuyser

Sound design Pjotr Lasschuit | kostuums: Karlijn Krijger

Eindregie: Joost Horward

Naam

Nora Ramakers

Jaar

2018

Samenwerking

HUNTING is geproduceerd door FASHIONCLASH, in coproductie met VIA ZUID.


SPEELTIJDEN

23 juni 2018 23.00 uur- Frascati, IT's Festival Amsterdam

17 juni 2018 van 16:30-17:15 tijdens FASHIONCLASH Festival, LAB gebouw Lage Frontweg 2C Maastricht

20 december 2017, 20.30 uur première, donderdag 21 december om 14.00 en zaterdag 23 december om 13.30 | Toneelacademie Maastricht


#

NORA RAMAKERS

Nora (1994) studeert in 2018 af als performer aan de Toneelacademie Maastricht. Ze is actief als performer en actrice, maar regisseert tevens film en theater.

In haar werk poogt ze op verschillende manieren de eindeloze zoektocht naar contact en intimiteit bloot te leggen. Hoe kijken we naar onszelf en de wereld en hoe worden onze waarnemingen en de interpretatie ervan beïnvloed door de ander(en) en onze omgeving? Tevens een belangrijk element in haar werk is (de) melancholie.

In haar theatrale beeldtaal schippert ze tussen strakke minimalistische vormen en een meer eclectische stijl, waarin ze verschillende materialen en media samenbrengt en zo componeert dat ze hun oorspronkelijke definitie verliezen. Dit past ze ook toe in haar speelstijl, die wordt gekenmerkt door groteske en brute emoties en een ongenuanceerde lijfelijkheid.

Tijdens haar studie aan de Toneelacademie Maastricht maakten ze verscheidene performances, films en video-installaties. Haar personages worstelen met identiteit, hunkeren naar verbinding, fysiek contact en erkenning.

Voor Fashionclash maakte ze in 2017 de fashionfilm MINO, die o.a. te zien was op het Fashionclash Film Festival en op 1 juni 2018 tijdens GEMAAKT Festival in Maastricht.

In 2018 loopt ze stage bij Het ZuidelijkToneel, en speelt er in de voorstelling TALKSHOW van Suze Milius.