#

Robin Coops

#

Over Grenzen

'Hij heeft geen grenzen overgestoken, de grenzen zijn hem overgestoken' - David van Reybrouck.


De Stichting Maastrichtse Componisten organiseert in het jaar waarin een kwart eeuw Verdrag van Maastricht wordt herdacht, het theatraal concert OVER GRENZEN. Een voorstelling die de verbinding legt tussen Euregionale muziek en de betekenis van grenzen in de Euregio.

Het persoonlijk verhaal van een inwoner van de Euregio toont aan hoe invloedrijk grenzen waren. De muzikale voorstelling nodigt de bezoeker uit na te denken over de waarde, betekenis en omgang met grenzen in onze tijd. Wat doen grenzen met mensen?

Het verhaal wordt ingebed in een muzikaal programma met composities voor saxofoonkwartet van het drietal componisten Antoine Dawans, Jean Lambrechts en Marijn Simons. Hun composities, vertolkt door A’Meuse Saxophone Quartet, hebben de zoektocht naar muzikale grenzen met elkaar gemeen. Actrice Nina Willems laat in de regie van Robin Coops het verhaal en de muziek met elkaar versmelten. Ook in de scenografie en de vormgeving van het theaterconcert door Laura Wallrafen worden de juiste grenzen getrokken, die bepalend zijn voor OVER GRENZEN.


MUZIEK Antoine Dawans (B), Jean Lambrechts (NL) en Marijn Simons (NL) REGIE Robin Coops VERTELLER Nina Willems SCENOGRAFIE Laura Wallrafen MUSICI A’ Meuse Saxophone Quartet: Annick Henquet, Jori Klomp, Adèle Querinjean, Thibault Collienne

meer info

Naam

Robin Coops

Jaar

2017

Samenwerking

Stichting Maastrichtse Componisten & VIA ZUID coproductie

Agenda

5 mei 2017 Premiere | AINSI Maastricht

17 september 2017 AINSI Maastricht

Meer info

website Robin Coops

Over Robin

Multidisciplinair

Veelzijdig kunstenaar Robin Coops (1988) studeerde af aan de regie-opleiding aan de Toneelacademie Maastricht. Hierna rondde hij de Master Muziektheater T.I.M.E aan het conservatorium in Den Haag af. Hij werkte samen met ensembles als het Ragazze Kwartet, Stargaze en zal voor zijn nieuwe project samenwerken met het New European Esemble.

Naast theater- en filmregisseur is Robin ook componist en countertenor. Hij liep stage en assisteerde bij gezelschappen als de Nederlandse Reisopera, de Nationale Opera en Toneelgroep Amsterdam.

Robin’s eigen werken o.a. Data, Disconnect, Spaces in between, Human 2.0 zijn stuk voor stuk multidisciplinair: een mix van muziek, opera, film en visuals.

In 2016 werkte Robin aan een nieuwe enscenering van de moderne opera 'Der Kaiser von Atlantis'. In 2017 ondersteunt VIA ZUID Robin met een tweetal projecten; Over grenzen en Disconnect en verwacht dat hij hiermee voor zichzelf en zijn projecten landelijke exposure kan genereren.