#

Ruud Horrichs | De eenzamen

THE END OF THE WORLD AS WE KNOW IT

Lecture performance

#

THE END OF THE WORLD AS WE KNOW IT is een energieke lecture-performance over activisme, ondernemerschap en de maakbaarheid van de toekomst. Anno 2017, waarin deze waarden onder een vergrootglas liggen, is deze performance een must see.

trailer

We zijn allemaal prutsers. De ene is gewoon een iets professionelere prutser dan de ander.

In een co-productie met C-mine cultuurcentrum Genk en Via Zuid creëren Leyssens en Horrichs een open werkplaats op de theatervloer die de kijker wegwijs maakt in de magie van het maken.

Milieubewustzijn en duurzaamheid gaan verder dan gepekelde groenten, bakfietsen, circulaire economie of autodelen. De zoektocht naar een evenwicht tussen meer en minder en vooral onze eigen verantwoordelijkheid hierin blijft in een boeiende ontwikkeling.

De Gentse designer Jan Leyssens zet het in de praktijk om, niet enkel in zijn eigen leven maar ook in zijn werk als ontwerper denkt hij voortdurend na over een gezonde toekomst. Het resultaat is een boeiende lecture-performance over duurzaamheid en technologie. Onder het motto “er is niet één grote oplossing maar vele kleine oplossingen” gaat hij samen met regisseur Ruud Horrichs in gesprek over bijzondere projecten en reikt hij zijn boodschap aan. The future is now!


Van en met: Jan Leyssens & Ruud Horrichs

Regie: Ruud Horrichs

Soundtrack: Wouter Souvereyns

Animatie: Michiel Celis (Grafted)

Naam

Ruud Horrichs | De eenzamen

Jaar

2017

Samenwerking

Coproductie: C-Mine & VIA ZUID

Speeldata

20 april Theater Zuidpool Antwerpen.

14 jun, Brugge Makersrepubliek, 20.00u.

22, 23, 24 augustus Cultura Nova Heerlen

2 sept. Gents MileurFront, Gent

26 sept Velinx schoolvoorstelling te Tongeren

1 okt Designmuseum Gent

24 okt Kunsthumaniora Hasselt (schoolvoorstelling)

26 oktober Kunstschool Genk

Meer info

Meer info over de voorstelling, speeltijden etc.

#

Over Ruud Horrich

Theatermaker

Ruud Horrichs (1983) studeerde af als docent theater aan de Academie voor Theater Tilburg. Sindsdien is hij actief als theatermaker, trainingsacteur en docent. De confrontatie met angst - die van hemzelf en die van anderen - is een grote voedingsbodem voor Horrichs om theater te maken.

In 2014 maakte Ruud Horrichs Splinter voor Theater op de Markt Hasselt 2014 en Ik kan niemand meer de weg vragen, In 2015 en 2016 stond zijn voorstelling Horrible Homeless Man in de theaters . Eind 2016 maakte hij samen met Jan Leyssens de lecture performance The end of the world as we know it waarmee Ruud ook in 2017 toert.

Ruud behoort tot de artistieke kern van De Eenzamen, een collectief dat voorstellingen maakt op basis van fysiek theater, performances en interventies in de publieke ruimte.