#

Ruud Horrichs | De Eenzamen

WHERE THE FUCK AM I?

#

foto's Joelle Janssens | Bart Oostindie 

Theatermaker Ruud Horrichs laat zich sinds begin 2018 inspireren door dementie. Horrichs herkent zichzelf in deze ziekte. Iedereen, ook hij, krijgt te maken met gevoelens van desoriëntatie, angst en het niet meer weten. Burn outs, rouwverwerking en andere grote veranderingen in een mensenleven zorgen, net als bij dementie, voor een gevoel van ‘off balance’ en veel vragen. In zijn nieuwe voorstelling, première september 2019 in C-Mine Cultuurcentrum Genk, zoekt hij deze donkere episoden op die mensen met elkaar verbinden.

Horrichs zal zijn artistieke onderzoek naar dit thema aan de master director and scenographer Toneelacademie Maastricht, ter voorbereiding op de voorstelling, delen middels performance, en muziek.

Samen met muzikant Bart Oostindie, creëert Horrichs een eigen universum in Finixs. Het verloop van de performance ontstaat in het moment. Alles staat in dienst van de ervaring van het niet weten. Waar the fuck ben ik en waar the fuck ga ik naar toe?

IDEE/TEKST/PERFORMANCE Ruud Horrichs
MUZIEK/PERFORMANCE Bart Oostindie
PRODUCTIE Theatercollectief De Eenzamen
WANNEER zaterdag 2 februari 20u30 – 21u30 performance, 21u45 – 22u30 interview WAAR Finixs, Helipoststraat 43 Hasselt
ENTREE vrije gift (op voorhand en/of na afloop)


THE END OF THE WORLD AS WE KNOW IT

Lecture performance (2017-2018)

#

THE END OF THE WORLD AS WE KNOW IT is een energieke lecture-performance over activisme, ondernemerschap en de maakbaarheid van de toekomst. Anno 2017, waarin deze waarden onder een vergrootglas liggen, is deze performance een must see.

trailer

We zijn allemaal prutsers. De ene is gewoon een iets professionelere prutser dan de ander.

In een co-productie met C-mine cultuurcentrum Genk en Via Zuid creëren Leyssens en Horrichs een open werkplaats op de theatervloer die de kijker wegwijs maakt in de magie van het maken.

Milieubewustzijn en duurzaamheid gaan verder dan gepekelde groenten, bakfietsen, circulaire economie of autodelen. De zoektocht naar een evenwicht tussen meer en minder en vooral onze eigen verantwoordelijkheid hierin blijft in een boeiende ontwikkeling.

De Gentse designer Jan Leyssens zet het in de praktijk om, niet enkel in zijn eigen leven maar ook in zijn werk als ontwerper denkt hij voortdurend na over een gezonde toekomst. Het resultaat is een boeiende lecture-performance over duurzaamheid en technologie. Onder het motto “er is niet één grote oplossing maar vele kleine oplossingen” gaat hij samen met regisseur Ruud Horrichs in gesprek over bijzondere projecten en reikt hij zijn boodschap aan. The future is now!


Van en met: Jan Leyssens & Ruud Horrichs

Regie: Ruud Horrichs

Soundtrack: Wouter Souvereyns

Animatie: Michiel Celis (Grafted)

Naam

Ruud Horrichs | De Eenzamen

Jaar

2019

Samenwerking

Coproductie: C-Mine & VIA ZUID

Speeldata

Zaterdag 2 februari 20u30 – 21u30 performance, 21u45 – 22u30 interview

Finixs, Helipoststraat 43 Hasselt

Meer info

Meer info over de voorstelling, speeltijden etc.

#

foto Roger Dohmen

Over Ruud Horrich

Theatermaker

Ruud Horrichs studeerde in 2010 aan de Academie voor Theater Tilburg af met een locatievoorstelling in de Scheld’Apen Antwerpen, 'De kale zangeres'. Hij richtte hiervoor het gezelschap De Eenzamen op. Sedert die tijd is hij actief als theatermaker en docent, onder andere op de Kunsthumaniora Hasselt en bij het theatercollectief De Eenzamen.

In 2013 schreef Horrichs een dossier voor een stroom ontwikkelingsbeurs voor een theatraal onderzoek naar het universum van de psychopaat in de samenleving. Dit project werd ondersteund door Theatermakershuis De Queeste en C-Mine Cultuurcentrum Genk. Hieruit volgde in 2015 'Horrible Homeless Man', een voorstelling over een steeds terugkerende droom van Horrichs waarin een man op zoek gaat naar zijn juiste deur in een groot huis.

Vanaf de zomer van 2016 werkte Horrichs samen met industrieel ontwerper Jan Leyssens, aan een lecture performance over de maakbaarheid van de toekomst, 'The end of the world as we know it'. Deze tourde langs de festivals en podia in Vlaanderen en Nederland in 2017 en 2018.

Vanaf eind 2017 is Horrichs bezig met de voorbereidingen voor een nieuwe voorstelling, 'Gebreid brein', geïnspireerd door dementie. Later in 2019 zal deze voorstelling in première gaan. In 2018/19 integreert hij zijn artistieke onderzoeksfase voor deze voorstelling in de master Scenographer and Director aan de Toneelacademie Maastricht, waar hij in september 2018 mee is gestart