#

Sien Vanmaele

#

foto Dries Segers

Witlof from Syria

Foodperformance

'Wil je met me koken?'

Deze vraag stelde de jonge theatermaakster Sien Vanmaele aan verschillende Syrische mensen. Via haar passie voor koken probeert Sien met hen tot een verbinding te komen. Omdat ze gelooft in de kracht van eten als bindmiddel. Het koken als een manier om meer te leren over een ander. De ontmoetingen koppelt ze in deze food performance aan geuren, smaken en gerechten. De maakster neemt je mee naar Syrië en laat je proeven van het land van jasmijn, het huis van kibbeh. Een zintuigelijke reis met granaatappels, za'atar, savooikool en kanaries.

Spel, tekst en concept: Sien Vanmaele
Coaching: Peter De Bie

Productie: Margot de Sera
Dramaturgisch advies: Merel Heering

In samenwerking, een coproductie met de Brakke Grond, deBuren, Jonge Harten, Laika, Over het IJ Festival & VIA ZUID


https://l1.nl/henk-hoogakker-eten-moet-verbinden-132327/

Naam

Sien Vanmaele

Jaar

2017

Samenwerking

Coproductie: de Brakke Grond, deBuren (BE), Jonge Harten, Laika (BE), Over het IJ Festival & VIA ZUID


Speeldata

Première op Jonge Harten Festival Groningen

22 november (premiere) t/m 25 november

http://www.jongeharten.nl/


Meer info

Voorproefje, recensie L1 radio tussentijdse presentatie in Kasteel Baexem,

Website Sien Vanmaele

#

Sien Vanmaele

De Belgische Sien Vanmaele (1990) heeft een bachelor Taal-en Letterkunde en studeerde in 2016 af aan de Toneelacademie Maastricht. Haar werk als theatermaakster varieert van muziektheater tot video en food performance. Het werk van Sien is gevat en speels, zij weet onderwerpen met rake zinnen heel dichtbij te brengen.

Haar eerste theaterstappen zette ze bij fABULEUS (productiehuis te Leuven) in de productie Kasimir en Karoline(2010) waarvoor ze ook de voorstelling Faces voor Onderstroom maakte.

Voor Villanova regisseerde ze de projecten Nimf (2010), Dag vier (2013) en En nieuwe tijden gaan wij bouwen (2014).

Verder was ze bij Pauwels regie-assistentie bij My Shrinking Life, een voorstelling van het National Theatre of Scotland en liep ze spelstage bij Simon De Vos in Mind Your Step (2014), een coproductie van Compagnie Lodewijk/Louis, sermoen en KVS. In 2014 maakte ze met Nana Vaneessen de videoperformances: Zij heeft haar naam vergeten en Start recording after the beat.

Vanmaele maakte haar eerste theatrale food performance Vogelnestjes in madeirasaus in 2015. Artistiek leider Peter De Bie van theatergezelschap Laika (Borgerhout) coachte haar net in 2017 de voorstelling Witlof from Syria

Spijs voor Liefde was Sien Vanmaele haar eerste project bij VIAZUID, daarna volgden : Hope she was worth it. De opera. die in november 2016 in première ging tijdens het Jonge Hartenfestival te Groningen.

De première van Witlof from Syria is ook in 2017 wederom tijdens het Jonge Hartenfestival.