Stijn Vervoort

#

Foto horrible homeless man – De eenzamen: © Boumediene Belbachir

 

Over VIA ZUID

Stijn: ‘Via Zuid is meer dan alleen maar financiële steun. Enkele malen per jaar vind ik hier de juiste gesprekspartners om bij een kop koffie terug- en vooruit te kijken op mijn werk. Door de ervaring die VIA ZUID herbergt worden deze gesprekken en vaak ook dromen en wensen, concreter en haalbaar.

Verder herinneren ze de soms wat teruggetrokken kunstenaar eraan dat je op de dag van vandaag als jonge maker ook een jonge ondernemer dient te zijn. Ook hierbij is de kennis van het culturele landschap bij VIA ZUID een ongelofelijk steun.'

Naam

Stijn Vervoort

Jaar

2016
#

Portret: © Sebastiaan Frowijn (NNT- Oresteia)

Over Stijn

Theater – spelende maker

Stijn Vervoort (1988) is een Belgische theatermaker en muzikant. In 2014 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie. Tijdens zijn laatste studiejaar liep hij stage bij het Amsterdamse Bostheater als bakker Ragueneau in Cyrano, bij Frascati theater producties als zingende Engel in Ten Liefde en bij het Noord Nederlands Toneel als koorlid in de Oresteia. Verder speelde Stijn mee in de jongerenvoorstelling Oh Othello (mei 2015)

Vanaf mei 2016 zal Vervoort als verteller de Midzomernachtsdroom brengen bij de muziek van Mendelssohn in een samen werking met Philharmonie zuidnederland en eind 2016 speelt hij mee in de grote zaal voorstelling Eyes wide shut.
Ook is hij in 2016 te zien in de monoloog The horrible homeless man, in een moloog met jazz trio in de voorstelling Dat ventje toch... van de Eilandverkavelingen in de moderne opera Eichmann van de Diamantfabriek.

Stijn Vervoort heeft voor 2015 en 2016 in TgM Lab een laboratoriumplaats aangeboden gekregen bij Toneelgroep Maastricht. In 2015 maakte hij bij het Toneelgroep Maastricht Kamer en de Man. Een wonderschone voorstelling over liefde en eenzaamheid. Stijn Vervoort is in 2016 volop te zien in diverse voorstellingen. De plannen voor 2016 met Toneelgroep Maastricht en in coproductie met VIA ZUID worden later bekend gemaakt.