Stijn Vervoort

Productie(s)

Kamer en de Man

Geestig, hakkelend, rijmelend en zwevend danst hij tussen daadkracht en verlangen. De tekst van de in 2010 overleden Belgische theatermaker Eric de Volder is een ritmisch kunstwerk waar klanken vrij spel krijgen en de logica losgelaten wordt.

Kamer en de man is de eerste voorstelling van de nieuwe artistiek leiders van Toneelgroep Maastricht, Servé Hermans en Michel Sluysmans. In deze primeur presenteerden zij jong theatertalent van het TgM Lab. De Nederlandse Eva Heijnen en de Belg Stijn Vervoort bijten het spits af. En hoe: “Prachtig vormgegeven poëtische voorstelling, waar de hartstocht letterlijk vanaf spat!”, aldus De Limburger. 

Lees hier de recensie in de Theaterkrant 

Over VIA ZUID

Stijn: ‘Via Zuid is meer dan alleen maar financiële steun. Enkele malen per jaar vind ik hier de juiste gesprekspartners om bij een kop koffie terug- en vooruit te kijken op mijn werk. Door de ervaring die Via Zuid herbergt worden deze gesprekken en vaak ook dromen en wensen, concreter en haalbaar.

Verder herinneren ze de soms wat teruggetrokken kunstenaar er aan dat je de dag van vandaag als jonge maker ook een jonge ondernemer dient te zijn. Ook hierbij is de kennis van het culturele landschap bij Via Zuid een ongelofelijk steun.’

#

Foto horrible homeless man – De eenzamen: © Boumediene Belbachir

Naam

Stijn Vervoort

Jaar

2015

Presentatie(s)

Kamer en de Man

29 januari - 12 februari | 2015 Bordenhal Maastricht 

01 - 04 | 09 | 2015 Cultura Nova 

Samenwerking | (Co)-productie

Een coproductie van Toneelgroep Maastricht, Theater aan Zee, Cultura Nova en VIA ZUID.

Meer info

https://www.facebook.com/stijn.vervoort

 

#

Foto TGM-Kamer en de man: © Ben van Duin

#

Portret ©Sebastiaan Frowijn (NNT- Oresteia)

Over Stijn

Theater – spelende maker

Stijn Vervoort (1988) is een Belgische theatermaker en muzikant. In 2014 studeerde hij af aan de Amsterdamse Toneelschool & Kleinkunst Academie. Mede hierdoor is hij vooral op de Nederlandse podia te bewonderen.
Tijdens zijn laatste studiejaar liep hij stage bij het Amsterdamse Bostheater als bakker Ragueneau in Cyrano, bij Frascati theater producties als zingende Engel in Ten Liefde en bij het Noord Nederlands Toneel als koorlid in de Oresteia. 

Vervoort speelde mee in de jongerenvoorstelling Oh Othello (mei 2015), ook was hij te zien in de monoloog The horrible homeless, in een monoloog in de voorstelling Dat ventje toch en in de moderne opera Eichmann. Stijn Vervoort heeft voor 2015 en 2016 in TgM Lab een laboratoriumplaats aangeboden gekregen bij Toneelgroep Maastricht. Begin 2015 maakte hij bij het Toneelgroep Maastricht Kamer en de Man. Een wonderschone voorstelling over liefde en eenzaamheid.