Stijn Vervoort

#

Voorbij het strijklicht van Rebekka de Wit

Theater na de Dam

4 mei 21.00 uur, Herdenkingsplein, Maastricht

Theatrale lezing rondom de Nationale Dodenherdenking | Voorbij het strijklicht van Rebekka de Wit

Regie Stijn Vervoort, VIA ZUID maker

Op de avond van de Nationale Dodenherdenking op 4 mei 2017 lezen acteurs van Toneelgroep Maastricht in het kader van Theater na de Dam om 21.00 uur de nieuwe toneeltekst Voorbij het strijklicht van Rebekka de Wit. De lezing vindt plaats direct na de herdenking op het Herdenkingsplein in Maastricht in de aula van de Academie Beeldende Kunsten. De regie is in handen van het jonge TgM-talent Stijn Vervoort.

Rebekka de Wit brengt met haar gelaagde, poëtische tekst een nieuw, zoekend perspectief op herdenken. Hoe kunnen we de doden eren als het er te veel zijn? En welke rol kan de kunst hierbij spelen? Haar tekst wordt gelezen in combinatie met delen uit Het Onderzoek van Peter Weiss, de gedramatiseerde weergave van de Auschwitzprocessen. Dit stuk werd in de jaren ’60 elk jaar op 4 mei in de Stadsschouwburg Amsterdam voorgedragen door de acteurs van het Publiekstheater.


De tekst wordt in het kader van Theater na de Dam gelijktijdig aan het publiek gepresenteerd door Toneelgroep Amsterdam, Theater Utrecht, Toneelgroep Maastricht, Noord Nederlands Toneel, Het Nationale Theater i.s.m. Firma MES, makers verbonden aan Theater Rotterdam waaronder van Wunderbaum, Veenfabriek en Tryater (in het Fries).


Naam

Stijn Vervoort

Jaar

2017

Samenwerking

Toneelgroep Maastricht & VIA ZUID coproductie

Presentatie

4 mei 21.00 uur, Herdenkingsplein, Maastricht#

Stijn Vervoort

Stijn Vervoort (1988, België) is acteur, theatermaker en theatermuzikant.
Na zijn studie als muziekdocent, volgde hij de acteursopleiding aan de Amsterdamse Toneelschool & KleinkunstAcademie waar hij in 2014 afstudeerde. In zijn laatste studiejaar speelde hij reeds bij het Amsterdamse Bostheater, bij Frascati theater producties en bij het Noord Nederlands Toneel.


Met zijn diploma op zak vond hij ondermeer onderdak bij Toneelgroep Maastricht, waar hij begin 2015 speelde in Kamer en de man en Oh Othello. In 2016 was hij te zien in de monoloog The horrible homeless man van Theatercollectief De Eenzamen, samen met 3 jazzmuzikanten in de jongerenvoorstelling Dat ventje toch... van De eilandverkaveling en als zanger, muzikant, acteur in de opera Eichmann van de Diamantfabriek.

Bij Toneelgroep Maastricht speelde hij in 2016 mee in Eyes Wide Shut.