#

TAAT

Productie(s)

KHOR ll

Met KHOR II richt TAAT de aandacht op het plein als sociaal, economisch en politiek centrum. KHOR II is een DIT-theaterinstallatie (Do-It-Together) in de vorm van een bouwpakket. Dit bouwpakket verschijnt als uit het niets op het centrale plein van een buurt, wijk of stadsdeel als een cadeau voor de lokale gemeenschap. Buurtbewoners kunnen dit theaterpaviljoen binnen de loop van één dag zelf opbouwen, er een Doe- Het-Zelf theaterstuk in uitvoeren, het gebruiken als ontmoetingsplek en als platform om initiatieven te ontwikkelen en op te zetten.

KHOR II bestaat uit een PROLOOG, drie akten (BOUW, SPEELen DEEL) en een EPILOOG. Vanuit deze opbouw staat het theaterpaviljoen voor een lange periode midden in een buurt of stadsdeel. KHOR II verbindt architectuur met theater, kunst met sociale ontwikkeling. Het project brengt het besef van een herkenbare en verbindende architectuur terug en creëert een centrale plek in de buurt waar mensen in ‘real time’ en ‘real space’ met elkaar in contact komen, elkaar ontmoeten en ideeën, meningen en ervaringen met elkaar delen. Daarnaast laat het vanuit een speelse vorm en met een gedegen begeleiding bewoners opnieuw betekenis geven aan de plek waar ze wonen en leven. 

Video TAAT - KHOR II op Oerol

Over VIA ZUID

Breg: ‘Dankzij de impuls van VIA ZUID hebben we HALL01 en KHOR II kunnen realiseren in 2014. In 2015 heeft VIA ZUID ons bijgestaan met de vernetwerking in het zuidelijke deel van Nederland. Dankzij de Makersdag en de persoonlijke touch van Jackie en Karin zijn enkele highlights in de ontwikkeling en de groei van onze organisatie helderder geworden.’

Naam

TAAT

Jaar

2015

Presentatie(s)

KHOR II

08-17 | 07 | 2016 Over het IJ

BKRK Sengu

11 | 07 | 2016

HALL04 Berlijn

01 - 31 | 09 | 2016 

HALL05 Gent

31 Oktober-25 November | 2016 

HALL06 Brussel

01-30 | 05 | 2017

Samenwerking | (Co)-productie

Stichting SoAP, Cultura Nova, Intereg en VIA ZUID.

Meer info

http://taat-projects.com

#

Over TAAT

TAAT is een transdisciplinair collectief dat werkt op het snijvlak van theater, architectuur, beeldende kunst en performance. TAAT is in 2012 opgericht door architect Breg Horemans (B) en theatermaker Gert-Jan Stam (NL) na het succes van het project KHOR I op de Floriade in Venlo. Het internationaal georiënteerde TAAT onderzoekt de perfomatieve elementen binnen architectuur en de ruimtelijke aspecten binnen theater. Alle projecten van TAAT kennen een Do-It-Together component waarbinnen het onderscheid verdwijnt tussen toeschouwer en acteur. TAAT koppelt artistieke hoogwaardige creaties aan een hands-on werkmethode, die de hier-en-nu-ervaring centraal stelt.

Breg Horemans studeerde af als Master in de Architectuur in 2008 aan LUCA School of Arts in Gent. Na zijn stage bij Wiel Arets Architects in Maastricht, bleef Horemans nog vier jaar in dienst om er te werken aan diverse grootschalige projecten in België en Nederland. Breg bouwde naast klassiekere architectuuropdrachten zijn oeuvre uit met kleinschaligere artistieke projecten in de theater- en beeldende kunstwereld, waaronder installaties voor Eleni Kamma (bij o.a. Villa Romana in Florence en Museum Alex Mylona in Athene). Horemans werkte verder ook als scenograaf voor de Noorse theatermaker Øystein Johansen en de Nederlandse regisseuse Suze Milius. In 2014 werd hij voorgedragen voor de longlist van de Prix de Rome.

Gert-Jan Stam studeerde in 1996 af aan de Gerrit Rietveld Academie in Amsterdam binnen het departement Audio-Visuele kunsten en vervolgde een opleiding theaterschrijven aan de Amsterdamse Schrijversvakschool. In 2010 maakte hij I Love Guns in samenwerking met Ierse theatermaker Jody O’Neill wat speelde op de Prague Fringe (CZ), Dublin Fringe (IE) en in de Koninklijke Schouwburg, Den Haag. In 2011 maakte Gert- Jan samen met Ant Hampton het DIY-theaterstuk OK OK, wat in zeven talen werd vertaald en o.a. speelde op Forest Fringe, Edinburgh (UK), Forest Fringe Yokohama (JP), Vlaams Cultuurhuis De Brakke Grond (NL), Vooruit, Ghent (BE), International Festival Theatre, Pilsen (CZ), AUA Wirleben, Bern (CH) and D-Caf, Caïro (EG).

De belangrijkste projecten die TAAT realiseerde zijn: HALL01 in Maastricht, HALL02 in Keulen en HALL03 in Kortrijk. KHOR II speelde o.a. op Oerol Terschelling, Cultura Nova Heerlen en in de openbare ruimte van Angers (FR). PSSST (samenwerking met Compagnie Covar uit Maastricht) mocht prijken op Fabrique Mozaïque in Rotterdam. Sinds november 2015 geeft TAAT een curatorieel programma vorm getiteld ‘BKRK Sengu’ in het openluchtmuseum van Bokrijk (B).