#

Talent Lab 2019 | GOED OM TE DOEN

#

Talent Lab 2019 | GOED OM TE DOEN


Te zien 12 april 2019 tijdens MUSEUMNACHT MAASTRICHT | Bordenhal Maastricht

In Talent Lab werken jonge beloftevolle professionele talenten uit de podiumkunsten een maand lang intensief samen om hun kunstenaarschap verder te ontwikkelen. Een unieke jaarlijkse samenwerking tussen VIA ZUID en Toneelgroep Maastricht. Voor het eerst is Talent Lab onderdeel van de Museumnacht Maastricht. Op vrijdag 12 april zetten de makers de laboratoriumdeuren van de Bordenhal wijd open. Het publiek ziet tussen 20.00 en 01.00 uur korte performances uit het gevarieerde GOED OM TE DOEN-menu. Loop binnen en laat je verrassen, elk kwartier start een nieuwe GOED OM TE DOEN performance.

Beloftevol collectief
De deelnemers zijn geselecteerd door VIA ZUID talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg en Toneelgroep Maastricht. Ze hebben verschillende achtergronden in muziek, film, poëzie, performance, choreografie en regie en zijn multidisciplinair georiënteerd.

Het collectief voor deze derde editie bestaat uit Merlijn Huntjens (dichter/performer) Karlijn Hamer (actrice, zangeres, (muziek)theatermaker), Luciënne Venner (filmmaakster, muzikant, performer), Hendrik Kegels (theatermaker/performer), Patrick Housen (muzikant/componist), Simon Bus (kunstenaar/danser/choreograaf), Hanne Pierrot (kostuumontwerper/scenograaf) en Steven Ivo (acteur, muzikant, hiphopper, theatermaker).

Research en Development
De genre-grenzen in de podiumkunsten vervagen en makers hebben steeds vaker de behoefte te onderzoeken en experimenteren buiten de geijkte kaders. Voor hen is het inspirerend om met elkaars methode in aanraking te komen en die te leren toepassen binnen de eigen discipline. De kunstzinnige samensmelting van verschillende disciplines op het podium levert verrassende en spannende ervaringen op voor kunstenaar èn toeschouwer.

Begeleiding
Talent Lab staat onder begeleiding van Paul Slangen (dramaturg Toneelgroep Maastricht) en Saartje Hoogland (creatief producent VIA ZUID) en is een ontwikkeltraject. De nadruk ligt op het proces, de ontmoeting tussen de verschillende makers en het aangaan van experimenten. Hierdoor ontstaat een openheid die uitwisseling van creativiteit, kennis en kunde maximaliseert.

Talent Lab is dit jaar voor het eerst onderdeel van de Museumnacht. Loop binnen en laat je verrassen!

Naam

Talent Lab 2019 | GOED OM TE DOEN

Jaar

2019

Samenwerking

Toneelgroep Maastricht en VIA ZUID

Te zien

12 april Museumnacht Maastricht

Meer info en tickets

https://museumnachtmaastricht.nl/tickets

Over de makers

#

Merlijn Huntjens is dichter en maker bij PANDA onder Via Zuid. Tijdens TalentLab verwacht Merlijn te ontdekken wat de taligheid is van andere disciplines en welke verschillende rollen en posities schrijfkunst ten opzichte van andere disciplines kan innemen. Merlijn heeft last van plafonds.

#

Hendrik Kegels, Alumna 2017-2018 Performance Opleiding (Toneelacademie Maastricht). De kinderlijke verwondering en een natuurlijk fantaseren zijn de grootste bronnen waaruit hij put. Met zijn voorstellingen probeert hij herinnering aan deze werelden bij de toeschouwer op te roepen, en ze uit te nodigen om te geloven in dat wat onwaarschijnlijk lijkt.

'Ik kijk er erg naar uit om mij, naast het maken en spelen te moeten verhouden tegenover andere disciplines. Hoe deze disciplines van elkaar kunnen leren. Maar vooral de grenzen die tussen deze disciplines zullen vervagen lijkt me erg interessant.'

#Hanne Pierrot is kostuumontwerper/scenograaf voor theater en film. Een jaar geleden afgestudeerd aan de Toneelacademie Maastricht en sindsdien werkend vanuit Rotterdam. Ze werkt graag samen met regisseurs/performers en sluit me graag aan bij een idee. Ze ziet Talent Lab echter ook als een kans om weer eens autonoom werk te maken.

#Patrick Housen is muzikant en componist en heeft zijn sonore wortels in de hedendaagse kunstmuziek - o.a. technische leiding en artistieke raad van het Gentse Nemø Ensemble - en progressieve metal - bassist en mede-schrijver van de Belgische formatie Vermillion. Cross-overs & buiten-de-lijntjes kleuren vormen centrale peilers in zijn oeuvre. Een grote passie voor het onderzoeken & creëren van [muzikaal] immersieve werelden is de drijfveer in zijn artistieke keuzes en avonturen.

' Ik hoop mijn artistiek canvas, gebaseerd op het auditief verder te kunnen inkleuren en uitbreiden a.d.h.v. interdisciplinaire samenwerkingen die nieuwe artistieke uitdagingen bieden! '

#Simon Bus heeft video gestudeerd aan de Kunst Academie in Maastricht en werkt momenteel als danser en beginnend choreograaf. Ik zie uit naar de wisselwerking van verschillende disciplines die plaats zal vinden tijdens Talent Lab.

#Steven Ivo, 26 jaar. Is afgelopen zomer afgestudeerd aan de Toneelschool in Arnhem. Hij is acteur en maakt graag eigen materiaal. Als lid van hip-hop theatercollectief DIEHELEDING schrijft, musciseert, produceert en rapt hij. En hij maakt zelf graag Nederlandstalige liedjes op de piano. '... ik wil graag iets doen wat ik nog nooit op een vloer gedaan hebt en ik wil het gebruiken voor mijn wens om binnen nu en 3 jaar een solovoorstelling te maken.'

Luciënne Venner is een filmmaakster, muzikant en performer. Haar werk is persoonlijk, intuïtief en poëtisch. Ze maakt haar films als muzikant en haar muziek als een filmmaker met terugkerende thema's als verlangen, (seksuele-) identiteit, het idee van persoonlijke transformatie in een dionysische omgeving en het afwerpen van een geaccepteerd persona in ruil voor een nieuwe. In het TalentLab hoopt Luciënne een nieuwe dimensie van haar werk bloot te leggen.

#

Karlijn Hamer is maker en performer binnen het muziektheater. Na de opleiding aan de Toneelschool & Kleinskunstacademie (2012) volgde ze de muziektheater master TIME(2016). In haar eigen werk bouwt ze een klinkende wereld waarin het muzikale gegeven de leiding neemt. Ze werkt graag met stem. Ze rondt momenteel bij het Laagland haar onderzoek af naar hoe ze een performance kan bouwen voor kinderen van 1,5 tot 3 jaar en hun ouders. 'Talent Lab bied mij een kans om nieuwe samenwerkingen aan te gaan. Ik wil in de toekomst meer gaan samenwerken met anderen. Bovendien vind ik het interessant om als Limburger terug te keren naar mijn provincie en te ontdekken wat ik hier kan betekenen.'