#

Voor je de grond raakt

In de korte film ‘Voor je de grond raakt’ laat een keurige, zorgeloze student het leven van zijn 1-jarig oppaskind uit zijn handen glippen. Zijn perceptie van de wereld verandert op slag. Krampachtig probeert hij grip te krijgen op de gruwelijke werkelijkheid. Gedreven door schuld probeert hij de dood ongedaan te maken en neemt hij beslissingen waarvan hij nooit had gedacht dat hij die zou kunnen maken. In de film wordt het zware thema ‘schuld’ constant tegengekleurd, vaak bijna letterlijk.


Foto: © Philip Driessen

Naam

Voor je de grond raakt

Maker

Sophie van de Pol

Jaar

2014

Samenwerking

Provincie Limburg (NL), Gemeente Maastricht (NL), Huis voor de Kunsten Limburg (NL), Stichting Elisabeth Strouven (NL), Stichting Brand Cultuurfonds Limburg (NL), Stichting Kanunnik Salden Nieuwenhof (NL) en Stichting Cultuur en Bedrijf Maastricht (NL)

Presentatie

Lumière Cinema Maastricht (NL) 

Data

29 oktober en 2 november 2014

Meer info

sophievandepol.com

#

Over de maker

Sophie van de Pol volgde de regieopleiding aan Toneelacademie Maastricht. Als scenarist en regisseur maakt ze (korte) films. In haar werk zoekt ze naar het wankele moment waarop je de controle nog net in handen hebt of juist verliest. Het werk van Sophie is gedetailleerd, licht humoristisch, poëtisch en sensitief.


Ben jij of ken jij de maker van dit portret? Laat het ons dan even weten, we plaatsen hier graag de credits.