Missie, doel & plannen

Missie

VIA ZUID is een productiehuis nieuwe stijl voor talentontwikkeling in de podiumkunsten. Talentmakelaar VIA ZUID verbindt talentvolle podiumkunstenaars, partners, opdrachtgevers, speelplekken en publiek, binnen en buiten de culturele wereld. In Limburg en de Euregio.

VIA ZUID treedt op als coproducent met één doel: succesvolle presentaties van de talentvolle nieuwe makers 'in de stal'.

VIA ZUID is internationaal georiënteerd, coöperatief georganiseerd en nomadisch werkend. Continu op zoek naar nieuwe verbindingen tussen podiumkunstenaars en partners om gezamenlijk artistieke projecten te realiseren, voor en soms mét het publiek.


Doel

VIA ZUID stimuleert de ontwikkeling van een levendig cultureel klimaat. Een klimaat waarin talenten (van)uit Limburg kunnen opbloeien. Door een groot netwerk van instellingen te betrekken bij de productie en presentatie van artistieke creaties. Zo krijgen jonge podiumkunstenaars de kans hun talent in de praktijk te brengen en in contact te komen met de culturele potentie van Limburg en de Euregio. Een regio waar cultuur breed gedragen wordt, waar tal van uitdagingen liggen, waar ondernemend talent graag verkeert en die wordt ervaren als veerkrachtig, gastvrij en toekomstgericht.


Beleidsplan

Wilt u meer weten over beleid en toekomstplannen van VIA ZUID. Klik dan op onderstaande link.

Beleidsplan VIA ZUID 2017 - 2020 | beknopte versie
ANBI status

#

VIA ZUID is vanaf 1 januari 2017 ANBI met cultuurstatus

ANBI, statutenwijziging
Stevige basis voor een toekomst-gerichte beroepspraktijkVIA ZUID

stimuleert de ontwikkeling van een levendig cultureel klimaat waarin talenten van/uit Limburg kunnen opbloeien