Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

WinterZone

WinterZone

27-30 december 2018 | Een intieme theaterroute tijdens Wèntjerdruim | Sittard

Alles komt voorbij tijdens de theatrale wandeling WinterZone, een nieuw initiatief van Het Laagland, gemeente Sittard-Geleen en VIA ZUID. Van een sprookje tot een alledaagse vertelling, van een persoonlijk levensverhaal tot een moderne ode aan Toon Hermans. Tijdens Wèntjerdruim Sittard brengen Het Laagland & VIA ZUID de theaterroute WinterZone.

WinterZone bestaat uit vier creatieve, korte voorstellingen en een theatrale installatie van jonge en veelbelovende theatermakers uit de regio, op bijzondere locaties in het centrum van Sittard. Met Karlijn Hamer, Mayke Roels, Heléne Binder, Hendrik Kegels, Sonja van Ooijen en Celine Daemen

Te zien op WinterZone 2018:

TOON – Karlijn Hamer

Theatermaker Karlijn Hamer is gefascineerd door Toon Hermans, misschien wel de grootste kleinkunstenaar van Nederland ooit? Hermans gaf ons een onuitputtelijke bron van liedjes, verhalen, deuntjes, gedichten en grollen. We mogen hem niet gaan vergeten. We doen ons best. Maar ja. Wat heeft onze nieuwe generatie Limburgse toneelspelers met onze Toon?

Zes energieke pubers (Jong Laagland) gaan op zoek naar de Toon in zichzelf. Want Toon hebben we nodig. Het ballonnetje zit in de benen, de roos in de hand, de feestneus hangt om. Ze zijn klaar om hun publiek te bombarderen met de liefde, de liefde, de liefde, met de vrolijkheid als medicijn, want ook nu moet er iemand zijn die ons laat zien dat we er iets moois van kunnen maken in het leven.

Spel: Linn Dobbelsteijn, Raf Gielen, Sterre Haenbeukers, Cheyenne Hendrikx, Lot Stalman, Beau The | Pianist: Vincent Kusters | Concept & regie: Karlijn Hamer | Advies: Lieke Benders | Regie-assistentie: Laura Nicoll

 

Het meisje en het water – Mayke Roels & Heléne Binder

Theatermakers Mayke Roels en Heléne Binder delen hun fascinatie om in het theater met waargebeurde verhalen aan de slag te gaan. Ze voelen een noodzaak die in het licht te zetten, hoe pijnlijk ook soms.
In de voorstelling Het meisje en het water word je meegenomen naar de ruige zeewereld. Waar op een dag een meisje verstrikt zit in het net van een zeeman. Ze groeit op aan boord en beleeft de stoerste avonturen. Totdat alles anders loopt dan verwacht. De voorstelling is een mooie mix van theater, tekeningen en live muziek. Vol stoere zeemansverhalen en -liederen. Voel de liefde van een zeeman voor zijn kind en de onvoorwaardelijke liefde van een kind voor zijn ouders. Met teksten van Mayke, tekeningen van Heléne en muziek van theatermaker Ischa den Blanken.


SNEEUWEN –
Celine Daemen

Film- en theaterregisseur Celine Daemen maakte SNEEUWEN, een magische voorstelling over een meisje dat van huis is weggelopen om op zoek te gaan naar de stilte. Ze belandt in een uitgestrekt sneeuwlandschap en verdwaalt. Daar denkt ze na over haar bestaan en ontmoet ze een al even eenzame vos. In de stilte komen eerlijke en pijnlijke gedachten bovendrijven. SNEEUWEN is een mysterieuze, poëtische vertelling.

Met een serieuze en universele bodem, maar naïeve poëzie vertellen theatermaker Celine Daemen, actrice Marit Hooijschuur en componist Marc Mâhfoud het verhaal van een jong meisje, waarin iedereen zich kan herkennen. Jong én oud. Teksten voor SNEEUWEN zijn geïnspireerd op het werk van Toon Tellegen, Robert Walser en Daniil Charms.


Microlepidoptera –
Hendrik Kegels & Sonja van Ojen

De korte voorstelling Microlepidoptera is een oefening in empathie en aandacht, een oefening in kijken. Een uitnodiging om het kleine en alledaagse niet onopgemerkt te laten blijven. Het publiek wordt door Hendrik en Sonja uitgenodigd om zich te verliezen in iets simpels. Waardoor dit simpele juist iets enorms wordt. Verwonderen en bewonderen is voor kinderen iets heel gewoons maar voor volwassen ligt dat stukken moeilijker. Die lijken dat steeds meer te zijn kwijtgeraakt.

Empathie voelen voor een levenloos iets; in een steen een drakenei zien, dingen aandacht schenken die we normaal gesproken niet eens opmerken. Hoe moeilijk kan dat zijn? Kom en verlies jezelf in Microlepidoptera.

single-projecten.php