Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Optimizing Accessibility in Dance

In dit project worden visueel beperkten uitgenodigd om de diepte en emotie van kunst te verkennen, verbinding te maken met hun persoonlijke bewegingsreis en deel te nemen aan een artistieke ontmoeting waarin dans en  muziek samenkomen met gesproken woord en technologie. Het project kent een interdisciplinair karakter omdat Mireia de essentie van dans wil onderzoeken en hoe deze op de meest artistieke en efficiënte manier kan worden gedeeld en vertaald voor visueel gehandicapten, zonder de waarde te verliezen voor individuen met een normaal gezichtsvermogen. Hiervoor gaat ze samenwerken met multimediakunstenaar Myra-Ida Van der Veen en dichter Puck Füsers.

Gezamenlijk proberen ze te begrijpen wanneer dans op zichzelf kan staan en wanneer het baat heeft bij aanvullende ondersteuning, zoals bewegingstechnologie vertaald in geluid of verbale interpretatie door middel van poëzie, om te resoneren met de visueel beperkten.

Gedurende het gehele proces nodigt Mireia blinde en slechtziende mensen uit in de studio om ervaringen op te doen en inzicht te krijgen. Hun feedback is een integraal onderdeel van het succes van het project.

Optimizing Accessibility in Dance vindt plaats in het Danslab, een initiatief van SALLY Dansgezelschap Maastricht in samenwerking met VIA ZUID.

index.php