Leeg afbeeldingsblok
#

Silke van Kamp

#

Chimo Zei Lila

Eerste afstudeervoorstelling van Silke van Kamp, ontvangen met 4 sterren door Theaterkrant****

”En je stelt je voor dat er een uitweg is
Dagen stel je je dat voor
Dat de hemel op je neerkijkt
En zich voorstelt hoe je daar staat
En dat er iets, Gebeurt
En toen kwam Lila”

Chimo Zei Lila is een radicale bewerking van het boek Lila dit ça: de spraakmakende roman uit 1996 geschreven door de anonieme schrijver Chimo.

Chimo woont in een grauw, uitzichtloos Parijs’ banlieue wanneer hij Lila ontmoet. Ze is openhartig, schaamteloos en praat het liefst over seks. Vanaf het moment dat Lila begint te praten onthoudt hij álles wat ze zegt en doet.

Chimo Zei Lila is een vertelling over vrouwelijke seksualiteit en liefde in een wereld waar schoonheid weinig voorkomt. De voorstelling is een reis door herinneringen van hoop, wanhoop, liefde, erotiek, intimiteit en afwezigheid.

Humorvol en schaamteloos spelen Chimo en Lila als kinderen een spel dat dreigt mis te lopen. Want een begin van iets nieuws is onlosmakelijk verbonden aan de angst voor het einde daarvan.

Naar: Lila dit ça, Chimo (1996)

Bewerking: Yentl van Stokkum

Regie: Silke van Kamp

Spel: Leandro Ceder & Claire Hordijk

Dramaturgie & scriptdoctor: Jip Vuik

Regie-assistentie & productie: Luca Meisters

Scenografie & posterbeeld: Mees Walter

Begeleiding: Liesbeth Coltof


Naam

Silke van Kamp

Jaar

2018

Chimo Zei Lila

****recensie Theaterkrant

2018

24 juni IT's Festival 14:00 & 19:00, Rode zaal van de Brakke Grond Amsterdam

31 mei Gemaakt Festival Toneelacademie Maastricht

11 mei Retourtje Amsterdam-Maastricht Frascati Amsterdam

19 februari 20.30 uur | Zaal 3 Den Haag

2017

4 & 5 okt 20.00 uur Perdu Amsterdam
6 okt 16.00 en 10 okt 19.30 uur Toneelacademie Maastricht

Samenwerking

Coproductie VIA ZUID

Met dank aan: Toneelacademie Maastricht, Toneelmakerij, Tarik Moree, Kristina Zimmermann

Info

Meer over Silke & Meer over Toneelacademie Maastricht


Leeg afbeeldingsblok

#

Silke van Kamp

Silke van Kamp (1991) studeert in 2018 af als regisseur aan de Toneelacademie Maastricht. Ze regisseert theater en film.

In haar werk stelt ze veelal sociale constructen aan de orde en houdt ze zich bezig met het individu versus de massa. Een vaak terugkerend gegeven binnen haar werk is deautomatisering: wat blijft er van onze emoties en gedachten over als we aangeleerde gedachten en concepten bloot- en omleggen? Ze zoekt de ijle grens waar schoonheid en pijn samenkomen.

In haar werk zoekt Van Kamp vaak een combinatie tussen vermaak en harde rauwheid. Zowel in haar repertoire-regies als haar zelf gemaakte voorstellingen zijn humor, sensatie, vervreemding en gelaagdheid belangrijke ingrediënten.

In 2018 loopt Van Kamp stage bij het Nationale Theater. In maart-april van datzelfde jaar zal ze haar tweede afstudeervoorstelling bij Zaal 3 in Den Haag maken.

Als eerste afstudeervoorstelling regisseert ze, met ondersteuning van VIA ZUID, Chimo Zei Lila, een radicale bewerking van het boek Zei Lila (oorspr. Lila dit ça).

Van Kamp is tevens onderdeel van H A R T K O O R, een vrouwencollectief opgericht in het najaar van 2016 met als eerste voorstelling SHOW THEM // COME OUT. In oktober 2017 maken ze hun tweede voorstelling.