Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Naomi Steijger

Naomi Steijger

4e jaars student Toneelacademie Maastricht

Naomi Steijger studeert in 2019 af aan de regie opleiding van toneelacademie Maastricht.

In haar afstudeerjaar werkt ze met verschillende makers samen aan uiteenlopende projecten; met Timo Tembuyser maakte ze BLOK, het tweede deel van een drieluik over eenzaamheid in de grote stad. Met Anoek Oostermeijer maakte ze blue zone in a box.

 

 

 

VOORSTELLINGEN

Blue »

Samen met Anoek Oostermeijer maakte Naomi de afstudeervoorstelling Blue

Een visuele presentatie van het looppatroon van een mens in een stad
op een gemiddelde dag van zijn leven

Concept en Regie: Naomi Steijger en Anoek Oostermeijer
Muziektechnoloog: Pjotr Lasschuit
Ontwikkelaar beeldanalyse en interactie: Hans Lasschuit
Met dank aan: Tim de Paepe, VIA ZUID, Ruth Bensschop, Lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten, Marc Zwietink, Jo van Laar, Frank Spijkerman, Loekie,
Karel Janssen en Claudia Porcu,

Te zien 26 en 27 maart 2019 Toneelacademie Maastricht

-- lees meer »

BLOK »

  

BLOK
Heel trots, staat een flatgebouw in de Oude Haven van Gent. Op de Afrikalaan, net boven Dampoort station, rijst een breedgeschouderd dorp uit de grond, met 900 bewoners, in 224 appartementen.
Timo Tembuyser en Naomi Steijger componeerden een requiem, samengesteld uit de geluiden, de stemmen en de verhalen van deze flat, en vormden de flat om tot koor.
De flat — als symbool voor de metropool, zo dicht op elkaar maar tegelijkertijd ook zo ver van elkaar vandaan. Het koor — als een ode aan samen, aan de harmonie, aan de verbinding die we met elkaar zoeken in de stad. Een requiem — als een verzet tegen de samenloze samenleving.

Timo en Naomi studeren in juni 2019 af aan de Toneelacademie van Maastricht. Dit is hun gezamenlijke afstudeervoorstelling. Voor ‘BLOK’ gingen zij een coproductie aan met de bewoners van de flat aan de Afrikalaan te Gent.

CREDITS
Simon Allemeersch, VIA ZUID talentontwikkeling in de podiumkunsten Limburg, Karel Janssen (MCEM Maastricht), Marieke De Munck & Annabel Heyse (Vooruit Gent), Marika Ingels (Campo Victoria, Gent), Arno Peeters (Tape TV Productions), Peter Jacobs, Peter Geysemans, Peter Missotten en de bewoners van de flat aan de Afrikalaan te Gent.

Te zien tijdens Sneak Peek 23 april 2019, Parkstad Limburg Theaters Heerlen

foto’s Erwin Penners

single-makers.php