Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Naomi Steijger

Naomi Steijger

Theatermaker / regisseur

Naomi Steijger studeerde in 2019 af aan de regieopleiding van de Toneelacademie Maastricht. In haar afstudeerjaar werkte ze met verschillende makers samen aan uiteenlopende projecten.

Maker bij VIA ZUID: sinds 2019

 

 

 

VOORSTELLINGEN

Blue »

Afstudeervoorstelling Anoek Oostermeijer en Naomi Steijger

Een visuele presentatie van het looppatroon van een mens in een stad op een gemiddelde dag van zijn leven.

Concept en Regie: Naomi Steijger en Anoek Oostermeijer | Muziektechnoloog: Pjotr Lasschuit | Ontwikkelaar beeldanalyse en interactie: Hans Lasschuit | Met dank aan: Tim de Paepe, VIA ZUID, Ruth Benschop, Lectoraat Autonomie en Openbaarheid in de Kunsten, Marc Zwietink, Jo van Laar, Frank Spijkerman, Loekie,
Karel Janssen en Claudia Porcu

Producent: St. MCEM
Coproducent: VIA ZUID

Te zien: Toneelacademie Maastricht – 26 & 27 maart 2019.

-- lees meer »

BLOK »

Heel trots staat een flatgebouw in de Oude Haven van Gent. Op de Afrikalaan, net boven Dampoort-station, rijst een breedgeschouderd dorp uit de grond, met 900 bewoners, in 224 appartementen.

Timo Tembuyser en Naomi Steijger componeerden een requiem, samengesteld uit de geluiden, de stemmen en de verhalen van deze flat en vormden de flat om tot koor. De flat als symbool voor de metropool, zo dicht op elkaar maar tegelijkertijd ook zo ver van elkaar vandaan. Het koor als een ode aan samen, aan de harmonie, aan de verbinding die we met elkaar zoeken in de stad. Een requiem als een verzet tegen de samenloze samenleving.

Timo en Naomi studeren in juni 2019 af aan de Toneelacademie Maastricht. Dit is hun gezamenlijke afstudeervoorstelling. Voor BLOK gingen zij een coproductie aan met de bewoners van de flat aan de Afrikalaan te Gent.

Credits: Simon Allemeersch, VIA ZUID, Karel Janssen (MCEM Maastricht), Marieke De Munck & Annabel Heyse (Vooruit Gent), Marika Ingels (Campo Victoria, Gent), Arno Peeters (Tape TV Productions), Peter Jacobs, Peter Geysemans, Peter Missotten en de bewoners van de flat aan de Afrikalaan te Gent. Foto’s: Erwin Penners

Te zien:

  • Vooruit, Gent: 4 & 5 januari 2019
  • Parkstad Limburg Theaters, Heerlen (Sneak Peek): 23 april 2019
  • ITS Festival, Amsterdam: 21 juni 2019

BLOK is onderdeel van het meerjarige project Concrete Voices.

single-makers.php