Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Princess Bangura

Princess Bangura

Performancekunstenaar

Princess Isatu Hassan Bangura (1996) is een performancekunstenaar. Haar performances zijn muzikaal en filmisch van aard en rijk aan beelden en kleuren.

Werkende vanuit herinneringen, vermengt ze haar diepe West-Afrikaanse wortels met haar ervaringen in de westerse wereld. Geïnspireerd door religie en spiritualiteit, zet ze fictieve personages en figuren centraal. Princess neemt daarbij graag de rol van verhalenverteller op zich.

Bij Princess’ performances gaat het vooral om de beleving van het moment. Haar fysieke aanwezigheid op het podium is van een oer- en aardse essentie; ze verwordt tot een mix van taal, beweging en geluid.

In het seizoen 2021-2022 maakte ze haar debuut op het grote podium van NTGent in de cast van Grief & Beauty, een aangrijpend toneelstuk van artistiek leider Milo Rau.

Maker bij VIA ZUID: sinds afstudeerjaar 2020/2021

 

VOORSTELLINGEN

Great Apes of the West Coast »

“Great Apes of the West Coast is het verhaal dat ik altijd vermeden heb om te vertellen. Maar de laatste tijd besef ik dat dit verhaal onvermijdelijk is”.

Great Apes of the West Coast vertelt over haar reis van Sierra Leone naar Nederland.

In een poging om ‘een liefdesbrief aan haar volk’ te schrijven en haar West-Afrikaanse roots te herontdekken, wordt Great Apes of the West Coast een visuele, muzikale en lyrische solovoorstelling die het verhaal van de West-Afrikaanse cultuur vertelt door de stem van een West-Afrikaanse vrouw. Het is een verhaal van herbeginnen, herontdekken en herinneren. Het publiek wordt van harte uitgenodigd om je aan te sluiten bij en getuige te zijn van Princess’ reis naar een nieuw bewustzijn dat groeide op de voor haar meest heilige plek: het podium.

“In Afrika wist ik wat de kleur van mijn huid was, maar nooit wist ik wat het betekende, tot ik naar Nederland kwam.”

De podiumtaal van Princess werd dag na dag gekneed door de ontdekking van zowel de westerse als de West-Afrikaanse kunstvormen, door hun verschillen, gelijkenissen en unieke combinaties. Met het creëren van een eigen artistieke taal ontdekte ze de wereld waarin zij leeft.

Credits

Concept, regie & spel: Princess Isatu Hassan Bangura
Dramaturgie: Giacomo Bisordi
Muziekontwerp: Edis Vander Pajazetowic
Lichtontwerp: Sander Michiels
Productieleiding: Greet Prové
Regieassistent: Elli De Meyer
Productie: NTGent
Coproductie: VIA ZUID, Likeminds
Boventiteling: Liesbeth Standaert
Kostuumontwerp: Tricia Mokosi

-- lees meer »
single-makers.php