Talentontwikkeling podiumkunsten Limburg

Rosa Vrij

Rosa Vrij

Kunstenaar / theatermaker

Rosa Vrij (1994) studeerde Interdisciplinary Arts, gevolgd door de Master Theater in Maastricht. Als kunstenaar en theatermaker is zij nieuwsgierig naar hoe de mens zich verhoudt tot de wereld om zich heen. Dit vraagstuk uit zich onder andere in beeldend locatietheater waarvoor ze, in samenwerking met een ontwerper, draagbare constructies ontwikkelt die zijn geïnspireerd op de architectuur van de speellocatie. Deze ‘kostuums’ vormen een verlengstuk van het lichaam van de performer en soms ook van het publiek. Ze worden ingezet als sensorisch instrument waarmee de ruimte tussen het lichaam en de omgeving overbrugd wordt.

Naast haar performances maakt Rosa tekeningen, prints en installaties en onderzoekt ze hoe eenzelfde concept kan reizen tussen verschillende disciplines en contexten. In haar werk beoogt ze het bewustzijn van het lichaam en de omgeving te vergroten, en het publiek stil te laten staan bij dat wat er al is. Rosa is werkzaam in Rotterdam en Maastricht.

Maker bij VIA ZUID: sinds 2022

Fotograaf: Felicitas Lenz

Meer info

Makersportret VIA ZUID, april 2022

VOORSTELLINGEN

HUIS III »

HUIS III is een interactieve performance die wordt verstuurd als postpakket en doorgegeven van deelnemer naar deelnemer. Het werk is een reactie op hoe de lockdown onze relatie tot ons huis en ons lichaam heeft beïnvloed, en nodigt het publiek uit om deze te onderzoeken. Het pakket bestaat uit onderdelen die samen een kostuum vormen, een instructieboekje, een audiobestand en een wegwerpcamera.

Binnen de muren van hun eigen huis, wordt het publiek via visuele instructies begeleid om een bouwpakket in elkaar te zetten dat een verlengde van hun lichaam vormt. Met dit kostuum exploreren zij vervolgens de kamer om hen heen, onder begeleiding van een meditatieve audio-instructie. HUIS III is onderdeel van Rosa’s langlopende onderzoek naar de relatie tussen het lichaam en architectuur.

Credits
Concept, beeld en regie: Rosa Vrij
Producent: Odapark
Coproducenten: VIA ZUID en Huis voor de Kunsten Limburg

-- lees meer »
single-makers.php